avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Urmeaza sa vb cu un avocat si pana ma intalnesc cu dumnealui, as vrea sa va adresez o intrebare, eu divortez de sotia mea avand copil mic de 2 ani jumatate pe motivul abandonului de familie, sotia lucreaza in strainatate la "negru", noi avem un apartament cumparat inainte de nunta: jumatate al meu si jumatate pe numelei ei de fata, daca obtin tutela exclusiva a copilului am vreo sansa sa obtin apartamentul in totalitate in conditiile in care nu avem cum sa calculam o pensie alimentara (adica pot sa renunt la pensie sa obtin apartamentul?)
Buna ziua,
Nu cred ca se poate face asta...
Daca dumneaei nu are venit "legal" atunci o sa trebuiasca sa plateasca pensie in cuantum de 1/4 din salariul minim net pe tara.
Abia apoi, daca nu plateste, puteti cere executarea silita a bunurilor ce le detine ( jumatate de apartament..).
Nu se poate să renunțați la pensia de întreținere pentru că este un drept al copilului.

Va trebui ca după partaj să-i plătiți soției o sultă pentru valoarea de piață a 50% din imobil. Pensia de întreținere este un drept al copilului, nu a dumneavoastră, și din acest motiv nu poate fi negociată.
Daca sotia dvs demonstreaza ca v-a trimis bani in perioada asta sau depunene mesaje telefonice prin care arată că vorbește cu dvs si intreaba de copil, ori ca nu-i mai permiteți dvs accesul la copil, nu sunt șanse să obțineți exercitarea autorității părintești in mod exclusiv.
In orice caz,autoritatea părintească, fie ea comună sau exclusivă nu are nicio influență asupra acțiunii de partaj, partajarea bunurilor facandu-se doar după principiul contribuției financiare la achiziția bunului sau plata ratelor.
Ar fi de preferat sa discutați aceste aspecte doar cu avocatul dvs căruia îi platiti o consultanță juridică pentru ca aceea va fi una complexă, bazată pe expunerea întregii situații de fapt prezentată de dvs, precum si pe baza probelor, nu doar pe frânturi de informații asa cum expuneti acum pe forum.
Stimate domn,

Masurile legate de minor (autoritatea parinteasca, locuinta minorului, pensia de intretinere), sunt transate, in mod distinct, de partajare.

Desigur, exista posibilitatea ca aceste masuri sa aiba o inraurire asupra impartelii, cata vreme locuinta minorului ar fi stabilita la dumneavoastra.

Masura atribuirii imobilului s-ar impune, in vederea conturarii situatiei locative a dumneavoastra, cat si pentru asigurarea unor conditii optime de trai, minorului.

Orice conventie, prin care ati incerca eludarea obligatiei legale de intretinere, este nula absolut.

Dreptul la pensie de intretinere reprezinta un drept fundamental al minorului.

La partajare, instanta de judecata are in vedere criteriile generale de imparteala , anume : sumele de bani investite la plata pretului, situatia locativa a fiecaruia dintre coproprietari, posesia efectiva realizata, in speta, actele de conservare si de amenajare efectuate, locuinta minorului.

Solicitati atribuirea imobilului catre dumneavoastra, in sarcina dumneavoastra existand o obligatie de despagubire, prin plata efectiva a unei sulte.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna ziua,sunt casatorita de 4 ani si am o fetita de 1 an si 2 luni... intrebarea mea este,in caz de divort,fata ramane cu mine,sau mi-o poate lua tatal ei? ... (vezi toată discuția)
Partaj și pensie alimentara cavaler2013 cavaler2013 Buna ziua, dacă soția ar introduce divorț, casa fiind bun comun, se face divorț și apoi partaj și se hotărăște cât va fi pensia alimentara și tutela ... (vezi toată discuția)
Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)