avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,sunt casatorita de 4 ani si am o fetita de 1 an si 2 luni... intrebarea mea este,in caz de divort,fata ramane cu mine,sau mi-o poate lua tatal ei? Avem si un apartament luat in timpul casatoriei,bun comun. Ma poate da afara din casa si sa ramana el cu fata?Va multumesc!
Buna ziua,
La divort, in proportie de 90% sunt sanse sa se stabileasca domiciliul la dumneavoastra si autoritate parinteasca comuna.
Daca apartamentul este bun achizitionat in timpul casatoriei atunci fiecare aveti dreptul la 50% din el.
In caz ca vreau sa raman eu in casa,trebuie sa-i platesc 50 la suta din valoarea apartamentului,nu? El va plati pensie alimentara?
Buna ziua,

In caz de partaj, daca instanta va atribui apartamentul integral unuia dintre soti, celalalt sot trebuie sa plateasca sulta (contravaloarea partii celuilalt sot).
Parintele nerezident (fostul sot care nu mai locuieste cu copiii) trebuie sa plateasca pensie de intretinere copilului.
Buna ziua,
Da, daca va intelegeti sau daca solicitati in instanta si aceasta va admite ca dumneavoastra sa ramaneti cu apartamentul va trebui sa platiti c/v jumatatii sale. daca apartamentul ramane lui, el va da c/v partii dumneavoastra.
daca nu se poate atunci se vinde apartamentul la licitatie de catre un executor judecatoresc si fiecare primeste jumatate din valoare.
parintele la care NU s-a stabilit domiciliul minorului va plati celui lacare s-a stabilit o pensie alimentara pentru minor care se calculeaza conform art.529 C.Civ.
Având în vedere vârsta copilului, instanța va dispune ca locuința acestuia să fie la dvs, cu excepția unor situații în care interesul copilului este prejudiciat printr-o asemenea măsură. Mai puteți să declarați la Cartea Funciară că imobilul reprezintă locuința familiei

Alte discuții în legătură

Divort in istanta Euelena Euelena Buna ziua! Dupa 20 de ani de casnicie parintii mei nu se mai inteleg[75% vina tatalui,]si cred ca in curand vor divorta.Problema este urmatoarea: 1.1 copil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o lamurire. sunt in ... utilizator.7 utilizator.7 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o lamurire. Sunt in discutii aprinse cu sotul privind divortul. El insista sa plec eu din apartamentul, proprietate ... (vezi toată discuția)
Divort lunaluna lunaluna Sotul meu a hotarat sa divorteze de mine si pana la urma am fost si eu de acord. Am fost castoriti 10 ani si avem 2 copii minori.In urma intelegerii am ... (vezi toată discuția)