avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sotul meu a hotarat sa divorteze de mine si pana la urma am fost si eu de acord. Am fost castoriti 10 ani si avem 2 copii minori.In urma intelegerii am stabilit ca copiii sa ramana la mine si el sa plateasca pensie alimentara 3 mil. Intrebarea mea este legata de procedura divortului. El a consultat un avocat , eu nu. Avem in comun un apartament dobandit in timpul casatoriei. Eu sunt in concediu crestere copil 2 ani. El este asociat la 2 firme, la una este asociat unic iar la cealalta este asociat cu inca 3 persoane. Nu are carte de munca, la sfarsitul anului din profit nu a luat dividende. El a parasit domiciliul si sta in chirie cu alta femeie cu care vrea sa se insoare dupa divort. Eu si copii stam intr un apartament care este cumparat pe firma la care este el asociat unic, in rate si nu este achitat. Intelegerea noastra verbala este ca eu sa stau cu copiii in acest apartament iar in cazul vanzarii uneia din firme apartamentul sa fie achitat si trecut pe numele meu ca tutore al copiiler. Intrebarea mea este daca exista o modalitate de a l face sa se si tina de cuvant, adica sa nu ma trezesc ca sunt numai vorbe si sa raman cu copii pe drumuri. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lunaluna , utilizator 18:37, 4 Iunie 2008
"Avem in comun un apartament dobandit in timpul casatoriei", acest apartament este acelasi cu cel cumparat pe firma? nu aveti cum sa-l obligati sa vanda firma, sa achite apartamentul...

av. m vasilescu
Acela este alt apartament in care nu locuieste nimeni. Este pe persoane fizice. Cel in care stau cu copiii este cumparat pe firma. Ideea este ca nu il oblig eu sa vanda vreuna din firme , este alegerea lui, planul lui, eu vreau sa vad daca exista vreo posibilitate legala de a il face sa si tina promisiunea, sa nu ma trezesc in strada cu copii daca asa vrea el dupa achitarea apartamentului. Sa facem contract de inchiriere ma gandeam.
Consultati musai un avocat, ca nu e usor. Cel mai bine ar fi sa scoata acum apartamentul de pe firma.
De ce nu stati in celalalt, care e situatia lui?
Cat de mult va grabiti cu divortul?
Recomand un avocat si pentru dumneavoastra, ca sa aveti o tranzactie buna pe partaj.
Multa bafta!
În situaţia dată, vorbele nu fac nici cât o ceapă degerată...
Nu vă încredeţi în cuvântul soţului dv., cu atât mai mult cu cât acum este deja cu o altă femeie...care-l poate influenţa oricând şi nu în favoarea dv. sau a copiilor dv.
Vă recomand să angajaţi un avocat, să deschideţi procedura divorţului cât mai curând şi apoi partajul pentru că firmele sale pot avea datorii, credite la bănci care neachitate şi garantate cu imobilul în care locuiţi, puteţi oricând fi evacuată de creditorii firmelor soţului dv.
În situaţii ca a dv., au trecut foarte mulţi clienţi de-ai noştri care s-au "ars" bazându-se pe vorbele fostului partener de viaţă.
În urma partajului nu veţi putea obţine apartamentul în care locuiţi pentru că acesta nu va fi al firmei decât la plata integrală dacă a fost achiziţionat cu un credit ipotecar. Astfel, nu mai staţi pe gânduri, nu mai visaţi cu ochii deschişi ci acţionaţi pentru că timpul curge în defavoarea dv. Riscaţi să rămâneţi pe drumuri şi apoi să vă judecaţi să obţineţi o locuinţă dintre imobilele bunuri comune ce se vor supune partajului, dacă veţi avea de unde...;)
Revin cu niste neclaritati legate de divort. Sotul meu a cerut divortul (suntem casatoriti de 10 ani, avem 2 copii minori).Si vrea sa divortam repede si elegant. Am fost de acord , am semnat cererea de divort. Care este procedura? In ceea ce ma priveste. Copii am stabilit sa ramana la mine. Se face ancheta sociala, trebuie martori?

Alte discuții în legătură

Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Consultatii in cazuri de divort GEORGETA_TEBREAN GEORGETA_TEBREAN Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are. ... (vezi toată discuția)
Depunere acte divort SonyEric SonyEric Am hotarat impreuna cu sotia mea sa depunem actele pentru divort din culpa ambelor parti,dar problema e ca avocatul meu e plecat in aceasta saptamana iar ... (vezi toată discuția)