avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sotul meu a hotarat sa divorteze de mine si pana la urma am fost si eu de acord. Am fost castoriti 10 ani si avem 2 copii minori.In urma intelegerii am stabilit ca copiii sa ramana la mine si el sa plateasca pensie alimentara 3 mil. Intrebarea mea este legata de procedura divortului. El a consultat un avocat , eu nu. Avem in comun un apartament dobandit in timpul casatoriei. Eu sunt in concediu crestere copil 2 ani. El este asociat la 2 firme, la una este asociat unic iar la cealalta este asociat cu inca 3 persoane. Nu are carte de munca, la sfarsitul anului din profit nu a luat dividende. El a parasit domiciliul si sta in chirie cu alta femeie cu care vrea sa se insoare dupa divort. Eu si copii stam intr un apartament care este cumparat pe firma la care este el asociat unic, in rate si nu este achitat. Intelegerea noastra verbala este ca eu sa stau cu copiii in acest apartament iar in cazul vanzarii uneia din firme apartamentul sa fie achitat si trecut pe numele meu ca tutore al copiiler. Intrebarea mea este daca exista o modalitate de a l face sa se si tina de cuvant, adica sa nu ma trezesc ca sunt numai vorbe si sa raman cu copii pe drumuri. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lunaluna , utilizator 18:37, 4 Iunie 2008
Din cate inteleg, cererea de divort o veti introduce dvs.
In cazul in care sotul este de acord, procesul va urma un curs linistit si veti putea temina totul in 2-3 teremen.
Se va face ancheta sociala, audiati 1 sau 2 martori si gata.
Cererea de divort a introdus o el. Martorii trebuie sa fie ai lui? Sa demonstreze ce? Ca el si a gasit pe altcineva. Si nu mai locuieste cu noi.
Cererea de divorţ a fost introdusă de soţuil dv., iar dv.spuneţi că sunteţi de acord cu divorţul. Dar cu copiii? Ce a solicitat prin acţiune? Ca minorii să vă fie încredinţaţi şi el obligat la plata unei pensii de întreţinere în favoarea lor?
Într-o acţiune de divorţ, petitele sunt următoarele:
- desfacerea căsătoriei din vina pârâtei (dv.) sau din culpă comună;
- încredinţarea minorilor către pârâtă sau către reclamant cu obligarea reclamantului, respectiv a pârâtei la plata pensiei de întreţinere în favoarea minorilor stabilită la cel mult 1/3 din veniturile nete, iar dacă părintele obligat nu realizează venituri, din muncă sau din alte surse, pensie se va stabili la valoarea venitului minim net pe economie;
- revenirea la numele pârâtei avut anterior încheierii căsătoriei sau păstrarea numelui obţinut din căsătorie.
Dacă sunteţi de acord cu toate cele scrise de soţul dv. în cererea de divorţ, se va efectua o anchetă socială la domiciliul la care vor rămâne sau domiciliul pe care îl vor avea minorii după desfacerea căsătoriei la părintele căruia vor fi încredinţaţi şi este suficientă audierea unui singur martor propus de oricare din părţi pentru a arăta că părţile nu se mai înţeleg şi că se justifică desfacerea căsătoriei... Dacă sunteţi de acord cu divorţul şi cu toate celelalte petite - cereri accesorii - şi nu doriţi să vă spălaţi rufele în public, poate fi adus orice martor care nu trebuie să dea astfel de detalii picante...;)
Cererea de divort am semnat o si am fost de acord cu ea. Am stabilit ca si copiii sa ramana la mine , el sa plateasca o pensie alimentara de 300 ron, iar eu am hotarat sa mi pastrez numele de dupa castorie si el a fost de acord. Cererea de divort a fost facuta de sot , consultand in prealabil un avocat. Dar de martori nu i a zis nimic, desfacerea casatoriei fiind facuta din culpa comuna, si motivul nepotrivire de caracter sau asa ceva.
In legatura cu copii, eu locuiesc acum intr un apartament care este luat pe firma la care sotul meu este adm si asociat unic. In cazul unei anchete sociale pot sa declar ca stau aici, pentru ca in buletin nu am mutatie sau altceva. Adresa din buletin este in alta localitate unde nu mai locuim de 6 luni. Cat de interesati sunt cei de la autoritatea tutelara de a cui este locuinta? Sau trebuie sa fac altceva in privinta asta? Pot sa spun ca vom sta la parintii mei, unde sunt de asemenea conditii bune de locuit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Consultatii in cazuri de divort GEORGETA_TEBREAN GEORGETA_TEBREAN Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are. ... (vezi toată discuția)
Depunere acte divort SonyEric SonyEric Am hotarat impreuna cu sotia mea sa depunem actele pentru divort din culpa ambelor parti,dar problema e ca avocatul meu e plecat in aceasta saptamana iar ... (vezi toată discuția)