avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj și pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj și pensie alimentara

Buna ziua, dacă soția ar introduce divorț, casa fiind bun comun, se face divorț și apoi partaj și se hotărăște cât va fi pensia alimentara și tutela copilului?Care este ordinea va rog?
Mai întâi se formulează acțiunea de divorț in care se stabilește cum se exercită autoritatea parinteasca asupra copilului( comună sau exclusiva), domiciliul copilului precum și cuantumul pensiei alimentare si modalitatea de plata ( in natura sau in numerar). După finalizarea divorțului, se poate formula acțiunea pentru partajarea bunurilor.
Luati legatura cu un avocat de pe forum sa va ajute in acest demers .
Și dacă Cei doi soți au un apartament comun cum se stabilește domiciliul copilului când ambii vor acest imobil?

Avocat Neagu Elena a scris:

Mai întâi se formulează acțiunea de divorț in care se stabilește cum se exercită autoritatea parinteasca asupra copilului( comună sau exclusiva), domiciliul copilului precum și cuantumul pensiei alimentare si modalitatea de plata ( in natura sau in numerar). După finalizarea divorțului, se poate formula acțiunea pentru partajarea bunurilor.
Luati legatura cu un avocat de pe forum sa va ajute in acest demers .

La unul dintre aceștia având în vedere și alte aspecte esențiale în afara de existenta unei locuințe din moment ce ambii soti locuiesc inca in acelasi imobil. Nici acum nu ati rezolvat situația din luna aprilie? In ce stadiu ca mai aflati?
Initial va fi promovat divortul.

Ulterior va fi depusa actiunea de partaj.

Partajul poate fi facut in situatii de exceptie si in timpul casatoriei.

Divortul presupune stabilirea locuintei minorului, a pensiei de intretinere, precum si a programului de vizitare, daca este solicitat.

Masurile sunt dispuse in acord cu principiul interesului superior al minorului.

Locuinta minorului, intr-o proportie covarsitoare, este stabilita la mama.

(nu este specificata o adresa anume ).

Locuinta minorului este stabilita chiar daca avem in vedere locuirea efectiva intr-un imobil comun.

Proprietatea devalmasa se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre cei doi soti nu are individualizata o cota -parte din dreptul de proprietate, aceasta urmand a fi stabilita prin partaj.

Partajul poate fi voluntar, sau judiciar.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort. partaj @ndr33@ @ndr33@ Casatoriti, copil 4 luni, apartament in rate( salariul lui mai mare cu contract pe nedeterminat, eu-sotia salariu mai mic cu contract determinat), cum s-ar ... (vezi toată discuția)
Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)
Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)