avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort. Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort. Partaj

Casatoriti, copil 4 luni, apartament in rate( salariul lui mai mare cu contract pe nedeterminat, eu-sotia salariu mai mic cu contract determinat), cum s-ar proceda? Ar vrea sa ma scoata nebuna sa ramana cu copilul...Va rog sa ma ajutati! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 19:49, 13 Iunie 2017
Divortul poate fi desfacut din culpa exclusiva, culpa comuna , ori prin acordul partilor litigante.

Instanta de tutela va dispune, odata cu desfacerea casatoriei, masurile necesare cu privire la numele de familie al dumneavoastra, locuinta minorului, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, pensia de intretinere.

Copilul are o varsta frageda , necesita prezenta materna.

Asadar, dumneavoastra aveti mari sanse pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra.

Lipsa discernamantului este determinata pe cale de expertiza psihiatrica.( atata vreme cat nu sunteti in evidentele unui medic, avand boli psihice, cronice, nu se poate aprecia ca nu aveti discernamant).

Instanta de judecata va dispune o masura , in raport de copil, conform principiului preeminentei al interesului superior al minorului.

Bunurile dobandite de la data casatoriei, de catre soti, sunt bunuri comune, proprietate devalmasa.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre cei doi codevalmasi nu are individualizata cota-parte din dreptul de proprietate.

Individualizarea acesteia se realizeaza prin imparteala.

Si datoriile pot fi supuse impartelii.(in speta, discutam de o datorie comuna, creditul fiind perfectat pentru sustinerea obligatiilor obisnuite ce rezulta dintr-o casnicie ).

Succes.

Bună seara. Nu trebuie să puneți la suflet tot ce va spune soțul. Dansul tb sa si dovedească în instanta afirmațiile care le face referitor la starea dvs de sănătate. Ceea ce pp efectuarea unei expertize psihiatrice .. copilul este f mic ca vârstă, în mod cert nu o sa pierdeți custodia acestuia. Iar imobilul fiindin achiziționat în timpul căsătoriei repz un bun comun al sotilor, cu exceptia cazului dacă exista un contract prenupțial incheiat intre dvs și sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vinzare cumparare macarie constantin macarie constantin Am act de vinzare cumparare ptr un teren pe care am construit o casa. Actul este intre mine sotia mea si parintii mei.Se poate anula acest act daca eu ssi ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale intre soti ContSters356909 ContSters356909 Buna dimineata! Care sunt drepturile dintre soti asupra bunurilor din timpul casatoriei, in conditiile achizitiei unei case in rate, creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj ContSters419284 ContSters419284 buna ziua, Ma poate sfatui cineva cu privire la o prblema de partaj? am divortat dar nu am facut partajul iar fosta sotie a vandut autovehiculul pe care l-am ... (vezi toată discuția)