avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate gigiduru23

Activitate gigiduru23

Buna ziua! Intr-o situatie identica, daca s-a depus cerere de acordare a ajutorului public judiciar si aceasta a fost respinsa, pina la urma este sau nu legala respingerea cererii de recuzare ca netimbrata, in aceeasi zi in care s-a respins cererea de ajutor public judiciar? Nu s-a instiintat reclamantul cu privire la respingerea cererii de ajutor public judiciar, nici nu i s-a pus in vedere sa timbreze in urma respingerii acestei cereri.
Răspuns la discuția societate neplatitoare TVA
Aveti dreptate. In plus, in exemplul dvs 33000*6>100000 eur deci plateste TVA lunar. Deci Sandybel trebuie sa calculeze ca mai sus. La 7 luni: 35 000*7/12= 20 416,66 eur ar fi plafonul de scutire in acest caz. Daca a fost depasit in cursul anului trebuie sa se inregistreze. Asta in cursul anului. Si la sf anului se ia in calcul tot plafonul de 20 416,66 eur pentru anul urmator?
Nu o poate obliga nimeni.
Presupun ca va da chitanta cind ia banii, nu?
daca doar vorbiti nu rezolvati nimic. Calea legala: gasiti o administratora cu atestat si care e dispusa sa vina la dumneavoastra. Convocati in mod legal adunarea generala a proprietarilor (ordinara - in primul trimestru al anului, convocata de presedinte sau comitetul executiv, sau extraordinara, convocata de comitetul executv sau de 20% din proprietari), prin afisare cu 7 zile inainte, cu ordinea de zi "schimbarea administratorului" mentionata pe convocare. Trebuie sa aveti, bineninteles motive intemeiate. In cazul in care aveti conventie cu dinsa, in urma hotaririi Adunarii generale o somati sa predea documentele si stamplia si gata. Daca are contract de munca, trebuie respectate prevederile legislatiei muncii - preaviz de 15 zile, etc. (gasiti in Codul muncii la capitolul "incetarea contractului de munca din motive imputabile salariatului".) Hotarirea Adunarii generale trebuie comunicata si la Primarie.
Daca femeia o fi stind degeaba in camaruta si locatarii nu se deranjeaza sa plateasca, o inteleg perfect ca vine din usa in usa. Poate ca ii e si urit singura acolo... Nu va obliga nimeni sa ii deschideti usa.
Răspuns la discuția societate neplatitoare TVA
Va recomand sa nu va duceti fara un consultant fiscal, avind in vedere ca de obicei AFP are cistig de cauza in fata simplului contribuabil. Din ce stiu eu, aceasta recalculare a veniturilor se faca doar daca in cursul anului s-a depasit plafonul, estimarea facindu-se in principal pentru a se stabili daca se va plati TVA lunar sau trimestrial. Nu am intilnit in legislatie situatia dumneavoastra mentionata in mod expres. Succes!
Va referiti probabil la plafonul de incasari si plati numerar. In cazul achizitiilor de la persoane fizice nu exista plafon privind sumele platite numerar. Trebuie doar sa respectati prevederile privind raportarea tranzactiilor la Oficiul pentru combaterea spalarii banilor, cf Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor despre care gasiti informatii pe acest site, la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
In cazul achizitiilor de la persoane juridice, sumele platite numerar catre furnizori nu pot depasi un total de 10 000 ron/zi.
Răspuns la discuția Divort
Cererea de divort cu acordul partilor se depune in urmatoarele conditii: peste un an de la casatorie, sa nu existe copii minori si sa nu existe bunuri comune. Deci daca aveti in comun apartamentul pe care doriti sa il impartiti, se exclude acordul partilor. Nu inteleg de ce domnii avocati nu cunosc acest aspect.
Partajul se solicita in acelasi timp cu divortul sau dupa obtinerea hotaririi de divort. Pina la incheierea procesului de divort si a partajului, nu puteti instraina dumneavoastra sau sotul nici un bun comun. Acum e la mica intelegere, de exemplu am vazut judecindu-se si pe serviciile de farfurii. Nu am inteles bine insa daca apartamentul este dobindit inainte sau dupa casatorie si in ce mod - este foarte important.
in cazul divortului fara acordul partilor - daca dumneavoastra ati parasit domiciliul, el trebuie sa inainteze divort. Daca doriti sa inaintati dumneavoastra, trebuie sa gasiti un alt motiv, de exemplu ca nu aduce venituri in familie, certuri, bautura etc.
Cererea de divort cu acordul partilor nu este necesar sa fie semnata de ambii soti. La prima infatisare, daca va prezentati amindoi, cu actele de identitate, si semnati ca sinteti de acord, se incheie deja procesul. In plus, acest tip de procese au prioritate asa ca puteti sa solicitati chiar judecarea cauzei dumneavoastra inaintea celorlate, ca sa nu mai asteptati dupa procese cu interogatorii etc
Daca doriti sa stati o mie de ani dupa partaj, treaba dvs. Mai bine vindeti de la inceput apartamentul, impartiti banii si apoi finalizati procesul si gata. Dureaza o luna doar. Depinde si cum va intelegeti cu fostul sot. Daca vreti partaj, nu va recomand sa parasiti domiciliul.
Intr-adevar, certificatul de casatorie se depune in original.
In cazul divortului cu acordul partilor este absolut necesar sa va prezentati amindoi in instanta. Daca aveti banuiala ca nu vrea sa vina, mai bine mergeti pe calea cealalta si gasiti un motiv si un martor (de rezerva).