avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate face ca administratora sa isi faca treaba ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate face ca administratora sa isi faca treaba legal???

Este normal ca ,intrucat avem jos in scara blocului camera special amenajata pt colectarea platii intretinerii,administratora sa vina din usa in usa la fiecare pt a achita intretinerea?????Ce trebuie facut ca sa colecteze intretinerea in camaruta special amenajata???
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile Dvs.........
Cel mai recent răspuns: iuliaro2006 , utilizator 09:23, 25 Iunie 2008
Daca femeia o fi stind degeaba in camaruta si locatarii nu se deranjeaza sa plateasca, o inteleg perfect ca vine din usa in usa. Poate ca ii e si urit singura acolo... Nu va obliga nimeni sa ii deschideti usa.
Nu e problema ca nu ar veni lumea sa plateasca,ci ii este frica sa faca lumea sa se intalneasca jos pt ca mai stau de vb si se intorc impotriva ei ,asa in casa il prosteste pe fiecare in parte si e mult mai simplu .........
Obligati-o sa se comporte ca un casier atunci cand incaseaza bani si dati-i sa citeasca Norma metodologică din 19/12/2007 publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008 de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Art. 22
(8) În situaţia în care asociaţia de proprietari angajează un casier, acesta răspunde de efectuarea operaţiunilor de încasări şi plăţi în numerar, cu respectarea prevederilor Regulamentului operaţiunilor de casă. La asociaţiile de proprietari care optează pentru conducerea contabilităţii în partidă simplă, administratorii de imobile pot cumula şi funcţia de casier. Pentru încasările în numerar, asociaţia de proprietari are obligaţia să emită chitanţe care vor cuprinde obligatoriu următoarele date: numărul de ordine, în baza unei serii, care identifică chitanţa în mod unic; data emiterii facturii; denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare fiscală ale asociaţiei de proprietari pentru care se emite chitanţa.
Presupun ca va da chitanta cind ia banii, nu?
daca doar vorbiti nu rezolvati nimic. Calea legala: gasiti o administratora cu atestat si care e dispusa sa vina la dumneavoastra. Convocati in mod legal adunarea generala a proprietarilor (ordinara - in primul trimestru al anului, convocata de presedinte sau comitetul executiv, sau extraordinara, convocata de comitetul executv sau de 20% din proprietari), prin afisare cu 7 zile inainte, cu ordinea de zi "schimbarea administratorului" mentionata pe convocare. Trebuie sa aveti, bineninteles motive intemeiate. In cazul in care aveti conventie cu dinsa, in urma hotaririi Adunarii generale o somati sa predea documentele si stamplia si gata. Daca are contract de munca, trebuie respectate prevederile legislatiei muncii - preaviz de 15 zile, etc. (gasiti in Codul muncii la capitolul "incetarea contractului de munca din motive imputabile salariatului".) Hotarirea Adunarii generale trebuie comunicata si la Primarie.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
gigiduru23, utilizator
Intradevar da chitanta si a facut si cursurile alea de adminstrator,dar nu o poate obliga nici-o lege sa colecteze cota de intretinere in camaruta aia de la parter,si sa nu mai vina la usa???? Asta ma intereseaza pe mine in mod special.....S-au cum pot obtine aprobarea sa se faca o sedinta cu toti locatarii????? Cui si cum tre sa ma adresez ca verbal am cerut dar m-i sa raspuns ca nu se face sedinta cand vreau eu.....

Alte discuții în legătură

Sedinta comitet executiv, schimbare presedinte si casier vicar vicar Buna ziua incerc sa va spun pe scurt povestea,in speranta ca voi primi niste raspunsuri sucinte si pertinente: S-a facut sedinta adunarii generale,la care ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie de proprietari lizica lizica Buna seara, Poate un Administrator al Asociatiei de Proprietari sa fie inlouit, prin imputernicire, de catre fiica acestuia? (vezi toată discuția)
Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)