avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... instanta a pronuntat solutia fara sa fie solutionata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

instanta a pronuntat solutia fara sa fie solutionata cererea de recuzare

Instanta a incalcat prev. art.49 alin.(2) C.pr.civ, intrucat pronunţarea soluţiei în cauză nu putea avea loc decât după soluţionarea cererii de recuzare.
Am formulat cerere de recuzare.
Instanta a amanat initial pronuntarea pt solutionarea cererii de recuzare.
Am formulat cerere acordare ajutor public judiciar pt plata taxei de timbru 100 lei la cererea de recuzare.
Instanta (de fond) a amanat iar pronuntarea.
A fost respinsa cererea de acordare a ajutorului public judiciar. Am formulat cerere de reexaminare.
Instanta de fond s-a plictisit sa mai astepte dupa cererea de recuzare... si a pronuntat solutia.
Intre timp, instanta a respins cererea de reexaminare ajutor public judiciar.

Intrebarea: mai are rost sa achit taxa de timbru, sa se solutioneze cererea de recuzare?
Sau simplul fapt ca instanta s-a pronuntat inainte ca recuzarea sa fie solutionata... va conduce la anularea sentintei art. 488 alin. 1 pct. 5?

Sau, daca se anuleaza cererea de recuzare ca netimbrata, atunci nu va mai subzista nulitatea hotararii din cauza nesocotirii prev. art. 49 alin 2??
Cel mai recent răspuns: gigiduru23 , utilizator 09:09, 20 Ianuarie 2018
La orice cerere de recuzare instanta se dezinvesteste. Ca atare orice pronuntare a instantei dezinvestite, fara ca aceasta sa fi fost repusa in dreptul de judecare prin respingerea cererii de recuzare este motiv de casare. Formualti critica in Apel!
De fapt, e chiar mai complex decat atat!

instanta care a respins cererea de acordare ajutor public judiciar... a si anulat ca netimbrata cererea de recuzare.
Desi eram in termen sa exercit cererea de reexaminare.

Deci, practic, la momentul pronuntarii hotararii de fond, instanta era reinvestita prin anularea cererii de recuzare.
Insa anularea cererii de recuzare a fost ilegala, intrucat exercitasem calea de atac impotriva respingerii cererii de acordare ajutor public judiciar.

Deci in recurs solicit si anularea incheierii prin care s-a anulat cererea de recuzare??
Pai, stimate user, faptul ca s-a judecat recuzarea e un amanunt important despre care ati uitat sa mentionati. Cererea de ajutor public, in cazul recuzarii, se judeca de instanta care hotaraste recuzarea. Dvoastra veti ataca procedura instantei de recuzare, cu consecinte subsecvente, asupra instantei de fond. Aveti grija cu termenele si despre cum s-a interpretat luarea la cunostinta! Legal este sa vi se comunice respingerea cererii de ajutor public, ptr ca dvoastra sa va exercitati calea de atac DUPA COMUNICARE. Prin fortare, vi se impune sa luati la cunostinta odata cu prezentarea la dosar, CEEA CE E ILEGAL!, dar instanta de reexaminare va va decadea din termenul de formulare a cererii de reexaminare.
Sincer, eu cred ca s-au blindat suficient.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
shomo a scris:

Pai, stimate user, faptul ca s-a judecat recuzarea e un amanunt important despre care ati uitat sa mentionati.

Ce inseamna ca s-a judecat?
Nu s-a judecat, pt ca nu s-a analizat in fond cererea, ci pe exceptie, a fost anulata ca netimbrata.

A fost ilegal anulata ca netimbrata...pt ca FORMULASEM DEJA cerere de reexaminare. Care cerere de reexaminare nu fusese solutionata pana la anularea cererii de recuzare!

A fost ilegal anulata, inainte sa fie judecata cererea de reexaminare.

Deci nu apare nicio problema de termene.

Va revizuiti opinia ca s-au blindat suficient??
Deci, recuzarea s-a judecat si a fost respinsa ptr ca nu ati achitat timbrul aferent. Evident recuzarea se judeca de alt complet decat cel recuzat. Cererea de ajutor public judiciar ptr recuzare se depune la completul care judeca recuzarea.
Nu stiu de ce am senzatia ca ati depus cererea de ajutor la completul recuzat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2016
ContSters257745, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! cai de atac !? Popescu2012 Popescu2012 Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! Cai de atac !? Ce cai de atac exista impotriva cererii de reexaminare a ajutorului public judiciar ... (vezi toată discuția)
Ajutorul public judiciar Artigas Artigas Buna seara, Ajutorul public judiciar se poate solicita dupa cum inteleg si la primul termen de judecata,chiar daca la inregistrarea actiunii i se pune in ... (vezi toată discuția)
Judecator incompatibil? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna seara, Prima instanta mi-a respins o cerere de acordare ajutor public judiciar, am facut cerere de reexaminare si urmatoarea instanta mi-a aprobat ... (vezi toată discuția)