avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... instanta a pronuntat solutia fara sa fie solutionata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

instanta a pronuntat solutia fara sa fie solutionata cererea de recuzare

Instanta a incalcat prev. art.49 alin.(2) C.pr.civ, intrucat pronunţarea soluţiei în cauză nu putea avea loc decât după soluţionarea cererii de recuzare.
Am formulat cerere de recuzare.
Instanta a amanat initial pronuntarea pt solutionarea cererii de recuzare.
Am formulat cerere acordare ajutor public judiciar pt plata taxei de timbru 100 lei la cererea de recuzare.
Instanta (de fond) a amanat iar pronuntarea.
A fost respinsa cererea de acordare a ajutorului public judiciar. Am formulat cerere de reexaminare.
Instanta de fond s-a plictisit sa mai astepte dupa cererea de recuzare... si a pronuntat solutia.
Intre timp, instanta a respins cererea de reexaminare ajutor public judiciar.

Intrebarea: mai are rost sa achit taxa de timbru, sa se solutioneze cererea de recuzare?
Sau simplul fapt ca instanta s-a pronuntat inainte ca recuzarea sa fie solutionata... va conduce la anularea sentintei art. 488 alin. 1 pct. 5?

Sau, daca se anuleaza cererea de recuzare ca netimbrata, atunci nu va mai subzista nulitatea hotararii din cauza nesocotirii prev. art. 49 alin 2??
Cel mai recent răspuns: gigiduru23 , utilizator 09:09, 20 Ianuarie 2018
shomo a scris:

Nu stiu de ce am senzatia ca ati depus cererea de ajutor la completul recuzat.

Am facut un singur memoriu: 1. solicit recuzarea 2. solicit acordarea aj.publ.jud. pt taxa de timbru aferenta cererii de recuzare.
Completul recuzat inevitabil ca a avansat intregul memoriu, ambele cereri, completului urmator.

S-a judecat cererea de recuzare cat inca era deschisa calea de atac (de fapt, chiar fusese exercitata) la cererea de ajutor public judiciar!!
Intrebarea: mai are rost sa achit taxa de timbru, sa se solutioneze cererea de recuzare?
Sau simplul fapt ca instanta s-a pronuntat inainte ca recuzarea sa fie solutionata... va conduce la anularea sentintei art. 488 alin. 1 pct. 5?

Stimate user, important ca cererea de recuzare v-a fost solutionata (prin respingere) chiar daca pe exceptia netimbrarii. Ca atare instanta de la fond s-a reinvestit si a judecat in continuare.
Buna ziua! Intr-o situatie identica, daca s-a depus cerere de acordare a ajutorului public judiciar si aceasta a fost respinsa, pina la urma este sau nu legala respingerea cererii de recuzare ca netimbrata, in aceeasi zi in care s-a respins cererea de ajutor public judiciar? Nu s-a instiintat reclamantul cu privire la respingerea cererii de ajutor public judiciar, nici nu i s-a pus in vedere sa timbreze in urma respingerii acestei cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! cai de atac !? Popescu2012 Popescu2012 Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! Cai de atac !? Ce cai de atac exista impotriva cererii de reexaminare a ajutorului public judiciar ... (vezi toată discuția)
Ajutorul public judiciar Artigas Artigas Buna seara, Ajutorul public judiciar se poate solicita dupa cum inteleg si la primul termen de judecata,chiar daca la inregistrarea actiunii i se pune in ... (vezi toată discuția)
Judecator incompatibil? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna seara, Prima instanta mi-a respins o cerere de acordare ajutor public judiciar, am facut cerere de reexaminare si urmatoarea instanta mi-a aprobat ... (vezi toată discuția)