avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate Andy G.

Activitate Andy G.

Buna ziua! Am o situatie un pic delicata si un pic complicat de explicat asa ca scuze pentru postarea lunga. In urma cu ceva timp, un amic voia sa cumpere un apartament si am fost cu el la vizualizare. Propietarul mi-a comunicat ca vecina de deasupra este interesata sa vanda si daca m-ar interesa pe mine sa-l achizitionez si am zis ca da. Am semnat un antecontract cu domana respectiva si sunt pe cale de a achizitiona apartamentul (astept aprobarea de la banca). Acest domn (viitorul vecin) pretinde acum ca eu si doamna de la care cumpar apartamentul sa-i dam fiecare un comision de 500€. M-a sunat, eu nu i-am raspuns, si l-am rugat sa imi trimita un mesaj prin care sa-mi zica cu ce i-l pot ajuta. Din momentul ala nu a mai scris nimic insa o agaseaza pe doamna care vinde apartamentul sa vorbeasca cu mine sa-i dau comisionul... Eu nu vreau sa ii dau un comision pentru ca nu sunt de acord sa dau unei persoane bani "la negru" pentru nimic, nu mi-a prestat nici un serviciu. Amicul meu a renuntat la apartamentul de la el iar el i-a dat doar 1000€ din cei 2000 pe care i-a primit in avans si a zis ca daca vrea restul de 1000, sa-l dea in judecata (asta asa ca o paranteza ca sa va faceti o idee ce fel de om e). O alta paranteza este ca domul este politist. Ce cadru legal am sa-i cer sa ma lase in pace si sa renunte la pretentia asta...
Răspuns la discuția Credit in strainatate
Va multumesc pentru raspuns.
Deci in momentul in care se incepe executarea silita, banca din Austria, va putea contacta angajatorul pe care il am in Spania? E o sitautie pe care as vrea sa o evit. O alta intrebare ar fi, in cazul in care se incepe executarea silita, va trebuii sa plateasca ambele parti, (eu si girantul) sau va trebuii sa platesc eu? Girantul planifica sa faca un credit in urmatoarii 2 ani, este vre sansa sa nu i se acorde creditul avand in vedere sitatia? Multumesc inca o data!
Buna ziua,
Am facut un credit in Austria, avand ca girant un prieten care imi datora acea suma de bani insa nu putea face creditul pe numele lui. Mentionez ca este vorba de o suma destul de mare (30.000€).
Eu m-am mutat din Austria in urma cu 2 ani, timp in care acest prieten a transferat banii in contul meu asa ca din puctul de vedere al bancii creditul a fost platit de mine.
Ultima luna, acest prieten nu a mai transferat banii in contul meu, asa incat rata nu a mai putut fi platita.
Intrebarea mea este: Daca eu nu mai locuiesc pe teritoriul Austriei si nu am un venit acolo, iar eu nu pot plati acest credit, va fi girantul obligat sa plateasca rata?
Mentionez de altfel ca in momentul de fata locueisc in Spania si am un venit. Este posibil ca banca din Austria sa incerce sa recupereze banii de la mine inainte de girant?

Multumesc anticipat