- da, va putea contacta angajatorul. Nu direct, de regula, ci prin intermediul unui executor judecatoresc (sau forma in care acestia isi desfasoara activitatea) din Spania
- banca are nevoie sa isi recupereze banii, indiferent ca ii recupereaza de la titular sau de la girant. Evident, nu ii recupereaza de doua ori (adica ce plateste unul, nu mai plateste celalalt). Dar de regula procedurile se fac inspre amandoi... de unde vin banii mai repede, Doamne ajuta :)
- e posibil. Depinde de politicile bancilor din Austria. Dar in teorie el fiind girant ar trebui sa existe undeva raportat ca nu s-au facut plati la creditul sau.
Andy G. a scris:
Va multumesc pentru raspuns.
Deci in momentul in care se incepe executarea silita, banca din Austria, va putea contacta angajatorul pe care il am in Spania? E o sitautie pe care as vrea sa o evit. O alta intrebare ar fi, in cazul in care se incepe executarea silita, va trebuii sa plateasca ambele parti, (eu si girantul) sau va trebuii sa platesc eu? Girantul planifica sa faca un credit in urmatoarii 2 ani, este vre sansa sa nu i se acorde creditul avand in vedere sitatia? Multumesc inca o data!