Am si eu o intrebare. Daca in urma imposibilitatii de plata a unui credit pt locuinta, garantat cu insusi imobilul cumparat fara giranti si fara posibilitatea de a ne executa altceva pt ca nu avem nimic, se poate pune poprire pe salariu fara a recurge mai intai la executare silita a imobilului cumparat, sau nu se poate sari de etapa aceasta de executare silita? Adica cu alte cuvinte se face poprire pe salariu inainte de vanzarea locuintei de catre banca, sau dupa vanzarea locuintei? Ce se intampla dupa 3 ani de neplata a ratelor lunare la banca? Multumesc anticipat!
buna seara!
daca nu aveti posibilitatea de a plati ratele , banca pe ce sa va puna poprire?
o sa va someze de cateva ori, contractul constituie titlu executoriu, doar o sa ceara incuviintarea instantei pentru executare.
vinde locuinta prin licitatie, recupereaza o parte din suma iar diferenta o va recupera din venituri prezente si viitoare.
nu exista sa treaca 3 ani de neplata fara ca banca sa intreprinda ceva
mai bine comunicati cu banca si poate reesaloneaza, refinanteaza.. etc
Nu exista negociere cu banca, platesti tot ce-ti cer ei chiar daca ai sau nu bani sau executare silita. Teoretic exista negociere, practic nu. Pe mine ma intereseaza consecintele ce decurg din contractele lor dezastruoase, nu cum ar trebui sa decurga lucrurile, ca doar traim in Romania, ma intereseaza pana unde pot ajunge. Dupa amenintari f multe cu o armata de executori, se pare ca a trecut destul de mult timp fara a ne face executare silita. De ce? Pt ca nu-si pot recupera creditul datorita crizei imobiliare si probabil ca sunt nevoiti sa astepte o revenire a pietei imobiliare sa-si poata recupera suma respectiva. Va multumesc pt raspuns!
Legal se poate pune poprire. exista tiltul executoriu iar d-voastra in calitate de imprumutat raspundeti cu bunurile prezente si viitoare. pana recuperarea debitului.
Pentru a se infiinta poprire - executorul bancar (de regula bancile au corp de excutori proprii) sau executorul judecatoresc va cere incuviintarea instantei dupa care va infiinta proprire.
Daca se va apela la executor judecatoresc dureaza putin mai mult . Daca este un executor bancar acesta va solicita incuviinatrae care nu dureaza foarte mult si apoi va pune poprire (presupun ca banca are deja adeverinte de la locul de munca asa incat nu mai cere informatii la ITM) Daca trebuie sa ceara informatii la ITM dureaza mai mult.
Doar eu mai am serviciu dar pe perioada determinata, inca cateva luni, dupa care nu stiu ce se va mai intampla. Vreau sa stiu daca in astea cateva luni, pana la toamna, e posibil sa mi se faca poprire pe salariu.
Recuperare prejudiciu
myryam
Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)