avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision pentru recomandare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision pentru recomandare

Buna ziua! Am o situatie un pic delicata si un pic complicat de explicat asa ca scuze pentru postarea lunga. In urma cu ceva timp, un amic voia sa cumpere un apartament si am fost cu el la vizualizare. Propietarul mi-a comunicat ca vecina de deasupra este interesata sa vanda si daca m-ar interesa pe mine sa-l achizitionez si am zis ca da. Am semnat un antecontract cu domana respectiva si sunt pe cale de a achizitiona apartamentul (astept aprobarea de la banca). Acest domn (viitorul vecin) pretinde acum ca eu si doamna de la care cumpar apartamentul sa-i dam fiecare un comision de 500€. M-a sunat, eu nu i-am raspuns, si l-am rugat sa imi trimita un mesaj prin care sa-mi zica cu ce i-l pot ajuta. Din momentul ala nu a mai scris nimic insa o agaseaza pe doamna care vinde apartamentul sa vorbeasca cu mine sa-i dau comisionul... Eu nu vreau sa ii dau un comision pentru ca nu sunt de acord sa dau unei persoane bani "la negru" pentru nimic, nu mi-a prestat nici un serviciu. Amicul meu a renuntat la apartamentul de la el iar el i-a dat doar 1000€ din cei 2000 pe care i-a primit in avans si a zis ca daca vrea restul de 1000, sa-l dea in judecata (asta asa ca o paranteza ca sa va faceti o idee ce fel de om e). O alta paranteza este ca domul este politist. Ce cadru legal am sa-i cer sa ma lase in pace si sa renunte la pretentia asta...
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 18:27, 14 Noiembrie 2023
inteleg ca deja v-a lasat in pace. vecina daca e hartuita, nu are decat sa depuna plangere, nu ii datoreati niciun comision. Putea fi cinstit, asa e de bun simt, dar nu mai e cazul daca este, a fost nesimtit.
Din moment ce nu are calitatea de agent imobiliar și nu ati semnat nici un contract cu el în acest sens puteți sa faceți o plângere la politie , chiar la secția unde lucrează , pentru hartuire și pretenții la sume necuvenite , poate măcar v-a fi sancționat disciplinar de către șefii ierarhici cu toate ca e greu de crezut . Alta soluție ar fi să-l acționați în instanță împreună cu doamna ca martor unde aveți toate șansele sa câștigați dar e de durata și mă întreb ce viață o sa aveți pe viitor cu un asemenea vecin dacă pana la urma renunță să-și vândă apartamentul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"contract de intermediere" cu o agentie imobiliara !!!! ginamangra ginamangra Sotul poate cumpara o locuinta numai pe numele lui in conditiile in care o plateste cu banii jos fara ca numele sotiei sa fie trecut pe actul de ... (vezi toată discuția)
Calomniat și țeapă imobiliară cosming2018 cosming2018 Va rog sa ma ajutati intr-o speta: Intr-o dupa-amiaza parintii mei (61 ani si 69 ani), au fost la o agentie imobiliara, unde dupa multa pralavrageala a ... (vezi toată discuția)