avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am semnat acum mult timp, intimidată de fostul soț, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am semnat acum mult timp, intimidată de fostul soț, un act la notar prin care îi cedez partea mea de apartament. Acum îmi cere o copie după buletin ca să îl poată vinde. Nu știu ce am semnat atunci, ce aș putea face acum în favoarea mea?

Buna ziua. As avea si eu nevoie de putin ajutor din partea dumneavoastra. Am fost casatorita din 2009 pana in anul 2011. Am accesat programul prima casa impreuna cu fostul meu sot. Dupa nunta, banii ce s-au castigat i-a luat dansul, bani cu care a achizitionat o masina. Cand ne-am despartit m-a scos afara din casa cu o geanta de haine. L-am lasat impace in momentul acela si am plecat. Rata lunara la banca s-a platit timp de 2 ani doar din banii mei. Pe urma eu m-am dus la notar si am semnat un act in care am fost de acord sa ii cedez apartamentul prin intimidare din cauza ca eram hartuita si amenintata online in permanenta. Am semnat acel act la notar cu conditia de a ma lasa impace dar acesta nu a incetat nici dupa. Problema este ca eu nu stiu daca acel act de la notar este irevocabil sau revocabil. Acum dupa mult timp imi transmite sa ii dau copie dupa buletinul meu ca sa poata vinde apartamentul. Intrebarea mea este, ce as putea sa fac eu in momentul de fata in favoarea mea? Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Orban Marta29 , utilizator 10:03, 12 Martie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Actul notarial se presupune că reprezintă voința dvs și este irevocabil. Ce tip de act e? E donație pe partea dvs cu condiția să vă lase în pace?

Ce puteți face este să mergeți la poliție dacă vă hărțuiește. Dacă nu faceți o plângere nimeni nu vă va ajuta.

Succes,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In act am zis sa se scrie ca nu am nici o pretentie doar cu conditia sa fiu lasata impace. Pe urma am fost inca doi ani jignita mereu online si telefonic de dansul iar apoi a renuntat. Sunt obligata sa ii dau copie dupa buletin?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati actul si mergeti la notarul unde s-a facut. Daca el nu si-a respectat partea sa, s-ar putea sa fie atacabil sau chiar sa nu poata sa fie de folosit la nimic din punct de vedere legal, ci doar pentru intimidare. Discutati si cu un avocat, dar prezentati in primul rand ACTUL. Nu suna cam ciudat un act de genul: "iti donez jumatate de apartament daca nu ma mai hartuiesti?!" Sa prezentati si dovezi ale hartuirilor sale. Mergeti si la politie cu dovezile. Nu va poate obliga sa ii dati nici o copie dupa CI.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
GermanAlex, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc frumos. Atunci ar mai putea fi o sansa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juridic grigclau grigclau Buna ziua! In mai 2011 am cumparat un apartament cu drept de uzufruct viager pentru proprietar si concubina acestuia.Valoarea contractului de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste sistematic. ne pozeaza ... cateldestept cateldestept Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste sistematic. Ne pozeaza masinile (cand nu sunt parcate perfect...) si posteaza pe infotrafic.facebook, ne lasa ... (vezi toată discuția)
Anularea împuternicirii de vânzare vlad nicolae vlad nicolae Vă rog să mă sprijiniţi în următoarea situaţie: O cunoştinţă a mea a cumpărat o locuinţă de serviciu în baza Legii 61/90 şi a Legii 85/92, în ... (vezi toată discuția)