avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

juridic

Buna ziua!
In mai 2011 am cumparat un apartament cu drept de uzufruct viager pentru proprietar si concubina acestuia.Valoarea contractului de vanzare - cumparare este valoarea minima pentru tipul de apartament si zona in care se afla.Mentionez ca in momentul vanzarii proprietarul a adus si adeverinta medicala ca nu are boli neuropshice.
In 26 octombrie 2012 vanzatorul a decedat.
As dori sa stiu daca acest act poate fi contestat in vrun fel intrucat dupa moartea acestuia au aparut copii. Problema care ma ingrijoreaya este ca banii dupa acest apartament nu mai exista si nici nu se poate justifica cu acte ce s- a intamplat cu ei.Insa faptul ca noi i -am dat este specificat in actul de vz -cump.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: grigclau , utilizator 14:06, 6 Noiembrie 2012
Daca actul de vanzare-cumparare este incheiat la notar, nu aveti de ce sa va temeti.
Copiii pot sa va dea in judecata, dar veti castiga.
multumesc!
credeti ca, concubina va avea probleme pt ca nu mai exista banii?dansa nu a semnat ca a primit banii ci doar proprietarul.
Concubina nu are niciun fel de legatura juridica cu decedatul. Nu are niciun drept si nicio obligatie. Mostenitorii nu au cum sa o traga la raspundere.
multumesc
deci s-ar putea contesta in vrun fel acest act?
ar putea ei sa demonstreye ca acest act de vz-cump a fost de fapt o donatie?
Stati linistit. Faptul ca actul este semnat in fata notarului, certifica tocmai ca cumparatorul si-a incasat banii de la dvs.
Mostenitorii pot sa va dea in judecata dar nu au nicio sansa sa castige. Nu va lasati intimidat de vorbele lor, atata vreme cat aveti un contract de vanzare-cumparare semnat la notar si insotit de certificat medical.

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare sau donatie ? Annita Annita Buna ziua, Bunicii mei vor sa-mi lase mie, dupa moartea lor, apartamentul in care locuiesc numai eu de 5 ani, ei avand apartamentul lor. Intrebarea este, ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil(garsoniera/apartament) prmunteanu prmunteanu Buna ziua, Intentionez sa cumpar un imobil(garsoniera/apartament) dar cineva mi-a zis ca in actul de vanzare-cumparare imobil(garsoniera/apartament) nu sunt ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare lenamitrasca lenamitrasca Am locuit in concubinaj impteuna cu un barbat timp de 10 ani. In anul 2000 am cumparat un imobil prin contract de vanzare cumparare ]de mana in care eu am ... (vezi toată discuția)