Buna ziua,
Intentionez sa cumpar un imobil(garsoniera/apartament) dar cineva mi-a zis ca in actul de vanzare-cumparare imobil(garsoniera/apartament) nu sunt numai eu cumparator=beneficiar ci ca trebuie sa am si un imputernicit. Acest imputernicit sa aiba drept de decizie daca eu ma imbolnavesc.
Este adevarat ce am aflat?
Sau pot cumpara un imobil si singura?
nu exista asa ceva in contractul de vanzare-cumparare. Dupa ce cumparati, DACA VRETI, puteti face procura notariala cui doriti ca sa poata semna in numele Dvs diverse acte dar la cumparare sub nici o forma!
Si daca apartamentul este cumparat pe credit pe numele meu si nu sunt casatorita legal dar convietuiesc cu cineva de 3 ani, in cazul in care ne despartim, el are vreun drept asupra bunului meu? gen prin legea concubinajului....
@gi-jane2,
Am rude, dar nu ma prea bazez pe ele. Ideea e ca vreau sa-mi iau o locuinta si am auzit asta cu imputernicitul, nu am vreun avocat amic si deaceea am intrebat aici, nu am mai cumparat vreodata un imobil deaceea nu vreau sa-l pierd dintr-o tampenie minora.
Puteti "convietui" cu oricine dar proprietar este cel care figureaza in actul de proprietate.
Un cumparator poate sa imputerniceasca pe cineva sa-i cumpere un apartament daca nu are timp, nu este in localitate, nu poate personal sa faca demersurile, sa caute apartamentul, sa negocieze, sa mearga la notar, sa...
Asa ca daca nu sunteti intr-o asemenea situatie, mergeti la notar personal impreuna cu vanzatorul si cumparati apartamentul.
Primul mesaj, daca-l recititi, este comedie. Cineva a spus o bazaconie, asa cum a mai fost exprimat si mai inainte.
Cine v-a zis ce v-a zis probabil ca vroia sa il imputerniciti dupa ce il cumparati ca sa treziti fara casa intr-o buna zi..de fapt, rea :).
Dvs cumparati pe numele dvs si nu imputerniciti pe nimeni sa faca nimic.
Concubinul nu are dreptul la casa daca va despartiti. Daca veti renova ap, luati matrriala pe numele dvs si platiti oamenii personal dvs eventual cu martori. Concubinul ar putea pretinde o suma de bani daca investeste in casa dvs.
Nu avem o lege a concubinajului.
In caz ca veti deceda rudele dvs va mostenesc, daca veti fi afectata de o boala grava si nu mai sunteti capabila sa semnati acte,rudele pot cere punerea dvs sub interditie si pot cere avizul instantei pt a va vinde casa pt a fi ingrijita pt acea suma.
Asa ca nu va faceti griji si nu semnati imputerniciri aiurea.
Act neatacabil
elly80
Buna ziua! Doresc sa achiziționez un apartament pe numele meu,ce act nu poate fi atacat de către concubin si fratele meu? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)