avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

bunurile obtinute in timpul concubinajului sunt bunuri comune sau personale?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:54, 11 August 2010
Sunt bunuri personale.
Daca ambii concubini au cumparat un bun, acesta e comun.
cum se poate dovedi ca e comun daca e doar pe numele unuia dintre ei?
Daca se dovedeste ca a fost achizitionat in perioada de concubinaj este bun comun.Faptul ca exista o chitanta de achizitionare a oricarui bun pe numele unuia dintre soti nu inseamna ca este bun propriu.Bunurile se impart intr adevar si in functie de contributia financiara a fiecaruia dintre soti .
tatal meu are din prima casatorie(cea cu mama mea)un apartament,iar cat a fost in concubinaj cu actuala sotie au achizitionat pe numele ei o garsoniera(tatal lucra in MApN, ea in confectii).in cazul in care tatal meu decedeaza garsoniera intra si ea la mostenire?stima

Alte discuții în legătură

Bunuri comune si proprii loredana69 loredana69 in 1987 tatal primeste un apartament de serviciu (MApN)in timp ce era casatorit cu mama mea .in 1991 cei doi platesc un avans pt achizitionarea acestuia si ... (vezi toată discuția)
Concubinaj dupa 9 ani Florin_1989 Florin_1989 Am si eu o nelamurire, tatal meu este impreuna cu o femeie de 9 ani, in acest timp ei au achizitionat un teren care o parte e trecut pe numele lui si o parte ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)