avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj dupa 9 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj dupa 9 ani

Am si eu o nelamurire, tatal meu este impreuna cu o femeie de 9 ani, in acest timp ei au achizitionat un teren care o parte e trecut pe numele lui si o parte pe numele ei, as vrea sa stiu daca are vreun drept asupra partii tatalui meu? Si daca in concubinaj se impart toate bunurile achizitionate impreuna?
Cel mai recent răspuns: Florin_1989 , utilizator 10:00, 24 Februarie 2011
nu se impart ,dar poate face testament in favoarea ei .
Multumesc. Exista in Romania o lege a concubinajului?
In Romania nu exista o lege a concubinajului.
Situatia este aceeasi ca si cum ar fi vorba de doi frati sau doi prieteni,ca sa intelegeti mai bine.

avocat Claudiu Lascoschi
Sunt amandoi coproprietari pe terenul respectiv. Normal ca se poate face o iesire din indiviziune.
asupra partii de teren ce-o are tata in proprietate, concubina nu are vreun drept. asta daca n-o vinde/ doneaza/ lasa prin testament, concubinei

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)
Descendent contra concubina - mostenire maryy23 maryy23 Buna ma numesc Mari si am nevoie de un raspuns tatal meu a decedat in urma cu 10 luni de 13 ani traia in concubinaj,actele le detine concubina si in acest ... (vezi toată discuția)
Lamurire auraneg auraneg buna!... un barbat vaduv din anul 1991, din 2000 isi imparte viata cu o femeie dar fara forme legale,in 2010 femeia are vreun drept legal la patrimoniul ... (vezi toată discuția)