avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Descendent contra concubina - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Descendent contra concubina - mostenire

Buna ma numesc Mari si am nevoie de un raspuns tatal meu a decedat in urma cu 10 luni de 13 ani traia in concubinaj,actele le detine concubina si in acest moment ce pot face ca sa ma pot muta sau sa o dau afara ca,de buna voie nu vrea nu a investiti nimik iar tatal meu are act de mostenitor de pe urma bunicilor ea neavand nici un drept ce trebuie sa fac sa pot devenii mostenitoare???????
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:32, 13 Aprilie 2010
Formulati actiune in justitie prin care sa se constate ca sunteti unica mostenitoare a defunctului Dvs. tata, actiune in contradictoriu cu concubina. Solicitati si evacuarea ei.
succes.
av.M.Hornea
Da, sau daca aveti certificat de mostenitor de la notar o puteti evacua dupa aceea prin hotarare judecatoreasca.

avocat Claudiu Lascoschi
buna ziua .
chiar daca traia in concubinaj cu tatal dvs. , exista posibilitatea ca defunctul dvs. tata sa fi dispus prin liberalitati in favoarea concubinei sale .
de exemplu putea sa -i lase bunurile sale sau o parte din bunuri concubinei, prin testament .

indicat ar fi sa va adresati unui birou notarial , din raza ultimului domiciliu al defunctului si sa dati declaratie de acceptare a succesiunii .
dupa emiterea CM de catre notar si intabularea dreptului in CF , adresati-va instantei de judecata pt. actiune in evacuare impotriva concubinei defunctului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament si drept de access in spatiu robert_net robert_net Buna ziua, Tatal meu a fost casatorit si au rezultat 2 copii (eu si fratele meu). Acum 25 ani s-a produs divortul si eu am fost incredintat mamei iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubina?? raduonline raduonline Salut am o nelamurire. Daca am trait in concubinaj cu o doamna vreo zece ani am si un copil de la ea, dupa care m-am despartit de ea. Am cunoscut o alta femeie ... (vezi toată discuția)
Concubinaj dupa 9 ani Florin_1989 Florin_1989 Am si eu o nelamurire, tatal meu este impreuna cu o femeie de 9 ani, in acest timp ei au achizitionat un teren care o parte e trecut pe numele lui si o parte ... (vezi toată discuția)