avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin2907

Activitate Catalin2907

Buna ziua . Sunt în perioada de supraveghere de 2 ani de la o hotărâre cu amânarea aplicării pedepsei .
Recent mi s a deschis un dosar pentru vatamare corporala din cauza ca am cazut cu o trotineta electrica care nu necesita permis de conducere și într-adevăr eram pozitiv la alcool test , nu au fost alte persoane lovite inafara de mine .
Ma afectează cumva fiind în perioada de supravegherea ?
Dacă nu au fost si alte persoana inafata de bine practic legea nu se aplica și dosarul de clasează?
Mulțumesc.
Bună ziua !
Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns!
Am cazut cu o trotineta electrica care nu necesita permis de conducere în curtea complexului de locuințe. Am fost la spital , a venit și un echipaj de politie care au vrut sa vadă locul și trotineta, am ieșit pozitiv la alcool test , nu am ranit pe nimeni altcineva inafara de mine . Eu acum sunt într-o perioada de supraveghere in baza unei amânări de aplicare a pedepsei .
Îmi afectează cumva lucrul asta ? Mi se poate revoca amânarea aplicării pedepsei . ?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Puțin ajutor va rog .
Da , decât eu . Nu am atins măcar pe nimeni . Am căzut, m am rănit am fost la spital m au testat cu etilotest și au făcut niște poze unde s a întâmplat, eram în curtea blocurilor unde locuiesc .

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca dvs sunteti singurul ranit o sa se claseze.

Bună ziua !
Am vazut cu o trotineta electrica.. m am rănit, am fost la spital și la spital a trebuit sa cheme un echipaj de politie care mi a spus ca vor deschide un dosar pentru ce s a întâmplat.
Întrebarea mea este , eu am avut un dosar în care am primit amânarea aplicării pedepsei și sunt sub supraveghere 2 ani .
Afectează în vreun fel ceea ce s a întâmplat acum ? Mulțumesc
Bună ziua !
Am încheiat un dosar penal oe baza conducerii sub influența alcoolului .
Am primit o hotărâre cu amânarea aplicării pedepsei și un termen de supraveghere de 2 ani, însă în termenul de supraveghere Am obligația de a nu conduce autoturisme care necesita permis de conducere .
Ulterior am făcut o cerere pentru modificarea/încetarea obligației de a nu conduce autovehicule care mi a fost admisa .
Cum procedez sa îmi iau permisul înapoi și când?
Mulțumesc .!
Mulțumesc de răspuns. Am încercat sa va contactez scuzați ora târzie. Dar tot la București am cazul de rezolvat și ma gândeam ca poate ma puteți însoți

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca mergeti însoțit de avocat o sa va poată estima acesta pedeapsa ori situatia juridică.
Poate scăpați și de pedeapsă dacă aveți avocat.
Exista și aceasta posibilitate în anumite cazuri.

București 2023

Bună ziua !
Am fost audiat în calitate de suspect după săvârșirea infracțiunii de conducere sub influenta alcoolului sau a altor substanțe...
După o perioadă am primit o citație în. Care mi se cere sa ma prezint la prim procuror pentru audierea în calitate de inculpat .
Întrebarea mea este , la aceasta audiere în calitate de inculpat voi afla ce pedeapsa voi primi? Precizez ca am avut inițial avocat la audierea în calitate de suspect la acel moment avocatul inmanand un acord de recunoaștere a vinovăției către domnul care m a audiat , în prezent acel avocat nu ma mai poveste susține la aceasta audiere în calitate de inculpat din cauza unor probleme personale ale dânsului, acel acord de recunoaștere se menține sau am nevoie de avocat și la aceasta audiere pentru a continua ?
Precizez ca sunt la prima abatere de acest gen nu am avut nici un fel de probleme cu legea vreodată penala sau contravențională ...

Aștept răspunsurile dumneavoastră va mulțumesc.
Răspuns la discuția Amanarea aplicarii pedepsei?
Mulțumesc

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Il recuperati dupa 1 an de zile de la definitiva.

Buna ziua !
In cazul unei amanari a aplicarii pedepsei de 1 an pentru conducere sub influenta alcoolului, unde s au aplicat si cei 2 ani de supraveghere in care specifica ca inculpatul nu are voie sa conduca autoturisme cu propulsie mececanica timp de 1 an de la data definitivei , ce se intampla cu permisul de conducere ? Ramane suspendat urmand a-l ridica dupa ce trece acel an ? Se anuleaza fiind necesară scoala de soferi pentru obtinerea altui permis , sau ce conditii trebuiesc indeplinite ? Exista posibilitatea recuperarii acestuia mai devreme in caz ca nu se anuleaza cum ar fi acel examen pentru redobandire ? Puteti va rog sa imi lamuriti putin situatia ?
Va multumesc !
Va mulțumesc mult pentru răspunsuri și timpul acordat!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Da, ati inteles bine.