avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare pentru Amânarea aplicării pedepsei.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare pentru Amânarea aplicării pedepsei.

Bună ziua!
Am și eu o întrebare dacă se poate sa ma lămuriți.
ce presupune Amânarea aplicării pedepsei de 1 an de zile sub supraveghere pentru conducerea sub influenta alcoolului.
Întreb deoarece în anumite cazuri permisul de conducere se restituie iar în alte cazuri nu, deoarece în perioada aceea de supraveghere exista un punct în care spune, ca este interzis sa conducă mijloace de transport cu propulsie mecanica care necesita permis de conducere iar în alte cazuri de amânarea aplicare pedeapsa nu menționează acel punct.
Dacă puteți să-mi spuneți care este diferența v as fi recunoscător!

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Catalin2907 , utilizator 13:20, 27 Iunie 2022
Bună ziua! In anumite cazuri instanta poate dispune ca, pe perioada termenului de supraveghere de doi ani, persoana sa nu conduca anumite vehicule. Si invers, instanta poate sa nu nu dispuna aceasta interdictie. Diferenta consta in individualizarea pedepsei, adica masuri diferite la persoane diferite.
Mulțumesc
Individualizarea aceasta consta în cum s a săvârșit fapta?
Modul de săvârșire, situația în sine, contează dacă inculpatul are loc de munca? Dacă are copii minori, căsătoriți nu a avut vreodată abateri de circulație de nici un fel etc? Cam în asta constă individualizarea?

trandafir2 a scris:

Bună ziua! In anumite cazuri instanta poate dispune ca, pe perioada termenului de supraveghere de doi ani, persoana sa nu conduca anumite vehicule. Si invers, instanta poate sa nu nu dispuna aceasta interdictie. Diferenta consta in individualizarea pedepsei, adica masuri diferite la persoane diferite.

Avocatul spune ca după încheierea acordului de recunoaștere procurorul militar v a oferi 90% amânarea aplicării pedepsei, sunt căsătorit, 1 copil minor în întreținere lucrez mapn, venit constant salarial, nici o abatere vreodată contravențională sau alte fapte penale.. Alcoolemia în sânge a fost 1.60 la a doua proba. Am mers în jur de 600m cu mașina ora 1 noaptea era, trafic redus aproape deloc nici un fel de incident.
Credeți ca pot primi amânarea aplicării pedepsei fără sa mi se suspende dreptul în perioada de supraveghere.

trandafir2 a scris:

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2022
Catalin2907, utilizator
Dacă încheiați acord de recunoastere și este prevazuta obligația respectiva, asa rămâne, instanta nu poate sa cenzureze, poate doar sa admită sau sa respingă acordul.
Deci contează ceea ce menționează procurorul în acordul de recunoastere?
Adică dacă procurorul nu impune acea obligație de a nu conduce și rămâne doar amânarea pot recupera permisul.?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dacă încheiați acord de recunoastere și este prevazuta obligația respectiva, asa rămâne, instanta nu poate sa cenzureze, poate doar sa admită sau sa respingă acordul.

Alte discuții în legătură

Daca la un acord penal i sa făcut apel care sunt pașii mai departe IonelaB13 IonelaB13 In data de 24.04 s-a încheiat un acord pentru recunoașterea vinei de fals sub semnătura privata. În data de 11.06 în instanta a fost luat la cunoștință ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 1.15 StefanPetruCornel StefanPetruCornel Buna ziua ! Ma numesc Stefan Petru-Cornel si dupa cum spune si titlul am incalcat legea conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. In data de ... (vezi toată discuția)
Acord de vinovatie permis conducere Cristiancsl Cristiancsl Buna ziua ! In data de 25.05.2014 , ( de ziua mea ) , am fost oprit de catre un agent de circulatie pe cheiul Dambovitei , moment in care mi sa pus aparatul ... (vezi toată discuția)