avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca la un acord penal i sa făcut apel care sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca la un acord penal i sa făcut apel care sunt pașii mai departe

In data de 24.04 s-a încheiat un acord pentru recunoașterea vinei de fals sub semnătura privata. În data de 11.06 în instanta a fost luat la cunoștință acest acord cu posibilitatea de apel a părților în termen de 10 zile. În data de 21.06 cel care a făcut plângerea la politie a făcut apel. Îmi puteți spune care sunt pașii mai departe? Acel acord cuprinde amânarea pedepsei plus munca în folosul comunității deoarece a fost prima abatere. Care sunt șansele ca acel acord sa fie desființat? Și cam cât ar mai dura acest proces. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:18, 24 Iunie 2019
Va fi judecat apelul, si ca cale de atac promovata.

Instanta de judecata poate dispune doua solutii, in acest sens:

- poate mentine acordul de recunoastere a invinuirii ca fiind legal incheiat, si prin urmare, pedeapsa aplicata ca fiind legala.

-poate admite apelul, desfiintand sentinta penala, urmand a respinge cererea de incuviintare a acordului de recunoastere a invinuirii,restituind cauza, la procuror, pentru a continua urmarirea penala.

Va trebui sa angajati un avocat, pentru etapa apelului , in procesul penal.

Amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, nu reprezinta o forma de condamnare, prin urmare, nu rezulta decaderi sau consecinte ce rezulta dintr-o condamnare.

Este instituit, insa, un termen de supraveghere de 2 ani, ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, termen in care va sunt instituite anumite obligatii/masuri de supraveghere.

Instanta de control judiciar va aprecia asupra formei de individualizare dispuse.


Pentru a individualiza pedepasa, instanta de judecata are in vedere criteriile generale de individualizare, conform art. 74 din Codul penal.



Amanarea aplicarii pedepsei reprezinta o varianta avantajoasa de individualizare a pedepsei.

In cazul apelului este foarte important ce argumente prezinta fiecare parte implicata.
De aceea, nu se poate face o estimare de sanse in mod sumar.
Daca apelantul nu ar fi avut sanse nu ar fi avut drept la apel sau nu ar fi declarat apel.
Se poate insa si sa fi declarat apel aiurea.
Daca aveti avocat o sa va studieze intreg dosarul si o sa va explice dupa aceea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog - alcool la volan Domenicom3 Domenicom3 Ma scuza ti si va deranjez cu o intrebare . Am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.74 in aerul expirat si 1.50 in sange . Astept de peste 1 an de zile ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)
Sunt judecat pentru sustragere de la probele biologice. am avocat, de ce e nevoie de prezența mea în instanță? ValiGeo ValiGeo Am 2 dosare, primul pentru sustragere de la probele biologice din 2015 iar al 2 le-a pt conducere fără permis și sustragere de la probele biologice din ... (vezi toată discuția)