avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate IONUT PIRLEA

Activitate IONUT PIRLEA

Răspuns la discuția mostenire casa
tatal si mama au avut un apatrament lau vindut si au cumparat o casa la tara inpreuna situata in comuna schela jud galati are cam circa 949.02 mp si o casa de locuit edificata pe acest teren avind suprafata totala a casei de 90. 66 mp compusa de 3 camera o bucatarie un hol si o baie .si o camara este indetificata in cvaretul 42 si se compune din 724.28 mp real masurati teren arabil si 229.02 mp rel masurati curti constructiei asi dori si dori sa stiu cat imi vine mie daca asi dezbate mostenirea !!!
Răspuns la discuția mostenire casa
Tatăl a murit primul și dupaia fratele nu era căsătorit fratele !!

raluk0207 a scris:

Fratele a murit înaintea tatălui său după? A avut copii?

Discuție mostenire casa
buna ziua am si eu o nelemurire locuiesc cu mama are 52 de ani in casa parinteasca tatal e decedat de doi ani am fost 2 copi la parinti am avut si un frate care a decedat si el si asi dori ce parte de mostenire imi vine mie asi vrea sa dezbat mostenirea si ce acte imi trebuie va rog sa ma lamuriti si pe mine
Buna ziua legat ce supeti dumneavoastra cu likul pe care mi-lati trimis cu casa pensiei deci a fost alde maicamea pentru ajutorul de mormintare si i sa spus ca nu i se da nici un ajutor !!!!!! doar daca era casatorit sotia sau avea copii beneficea de ajutorul de mormintare a decedatului deci mama decedatului nu beneficeaza de ajutorul de mormintare !!!!
Fratele avea 32 de ani ultimi 7 anii înainte de de deces nu a lucrat are vreo 6ani lucrați pe cartea de munca a cotizat și pentru pensia privata pilonul 2 de pensie

MihailZC a scris:

Nu trebuie sa va adresati instantei/nu aveti de ce. Ajutorul de inmormantare se achita pentru decesul rudelor, chiar neasigurate, de gradul 1. Fratele dvs va este ruda de gradul 2. Puteti obtine acest ajutor daca una din rudele de gradul 1 ale fratelui dvs (parinti sau copii) avea calitate de asigurat in sistemul public de pensii.

Buna ziua. Un frate de al meu mea decedat pe 1 ianuarie 2020 Am o nelămurire legat de un ajutor de mormintare am fost la casa pensiei pentru ajutorul de deces cu toate actele pentru dosarul care trebuie și mi sa spus că fratele nu beneficiază de nici un ajutor. Pentru că nu rea asigurat. Nu Avea ajutor de șomaj sau. Pensie de boala eu find asigurat am suportat cheltuiele de mormintare spuntimi unde să mă adresez in instanță sau ? Că nu înțeleg eu sunt asigurat plătesc darile la stat și nu beneficei de un mic ajutor de la casa pensiei ? De ce ?