avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de deces pentru fratele meu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de deces pentru fratele meu

Buna ziua. Un frate de al meu mea decedat pe 1 ianuarie 2020 Am o nelămurire legat de un ajutor de mormintare am fost la casa pensiei pentru ajutorul de deces cu toate actele pentru dosarul care trebuie și mi sa spus că fratele nu beneficiază de nici un ajutor. Pentru că nu rea asigurat. Nu Avea ajutor de șomaj sau. Pensie de boala eu find asigurat am suportat cheltuiele de mormintare spuntimi unde să mă adresez in instanță sau ? Că nu înțeleg eu sunt asigurat plătesc darile la stat și nu beneficei de un mic ajutor de la casa pensiei ? De ce ?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
ana-cer, moderator
Nu trebuie sa va adresati instantei/nu aveti de ce. Ajutorul de inmormantare se achita pentru decesul rudelor, chiar neasigurate, de gradul 1. Fratele dvs va este ruda de gradul 2. Puteti obtine acest ajutor daca una din rudele de gradul 1 ale fratelui dvs (parinti sau copii) avea calitate de asigurat in sistemul public de pensii.
Fratele avea 32 de ani ultimi 7 anii înainte de de deces nu a lucrat are vreo 6ani lucrați pe cartea de munca a cotizat și pentru pensia privata pilonul 2 de pensie

MihailZC a scris:

Nu trebuie sa va adresati instantei/nu aveti de ce. Ajutorul de inmormantare se achita pentru decesul rudelor, chiar neasigurate, de gradul 1. Fratele dvs va este ruda de gradul 2. Puteti obtine acest ajutor daca una din rudele de gradul 1 ale fratelui dvs (parinti sau copii) avea calitate de asigurat in sistemul public de pensii.

Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului:
• asiguratului;
• pensionarului;
• unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.
[ link extern ]
Buna ziua legat ce supeti dumneavoastra cu likul pe care mi-lati trimis cu casa pensiei deci a fost alde maicamea pentru ajutorul de mormintare si i sa spus ca nu i se da nici un ajutor !!!!!! doar daca era casatorit sotia sau avea copii beneficea de ajutorul de mormintare a decedatului deci mama decedatului nu beneficeaza de ajutorul de mormintare !!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
IONUT PIRLEA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces pentru persoana neasigurată - plătitorul pentru înmormântare este asigurat în italia Morera Morera Bună ziua, Poate sora decedatului, dacă este asigurată în Italia unde locuiește, și dacă plătește înmormântarea (cel decedat nefiind asigurat) ... (vezi toată discuția)
In ianuarie a decedat fratele meu țin să menționez ... Craciun Adela Craciun Adela Buna ziua,in ianuarie a decedat fratele meu țin să menționez că nu era asigurat ,nu avea pensie ,a lucrat 17 ani ,dar din cauza problemelor de sănătate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mama mea a decedat, iar eu ca fiica ei si singura ... iulianegrea88 iulianegrea88 Buna ziua! Mama mea a decedat, iar eu ca fiica ei si singura rudă nu am primit ajutor de înmormântare deoarece aceasta nu avea o pensie sau un salariu, ci o ... (vezi toată discuția)