avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In ianuarie a decedat fratele meu țin să menționez ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In ianuarie a decedat fratele meu țin să menționez ...

Buna ziua,in ianuarie a decedat fratele meu țin să menționez că nu era asigurat ,nu avea pensie ,a lucrat 17 ani ,dar din cauza problemelor de sănătate nu a mai putut lucra.Cheltuielile de înmormântare le am suportat eu ,in momentul in care am fost la casa de pensii mi sa spus că nu pot beneficia de ajutorul de deces pentru neasigurat deoarece sunt ruda de gr 2. Întrebarea mea este ce pot face in cazul aceste?
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Craciun Adela , utilizator 20:49, 23 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Fratele nu avea propria familie?Daca nu avea,atunci nu mai puteti face nimic.Doar membrii familiei pot beneficia de ajutorul de inmormantare.
[ link extern ]
Fratele era divorțat de 15 ani ,are un fiu care nu a vrut să participe în nici un fel.Am înțeles din ce m am interesat că se va modifica legea și din ianuarie 2024 voi avea o șansă
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
Craciun Adela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces pentru fratele meu IONUT PIRLEA IONUT PIRLEA Buna ziua. Un frate de al meu mea decedat pe 1 ianuarie 2020 Am o nelămurire legat de un ajutor de mormintare am fost la casa pensiei pentru ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mama mea a decedat, iar eu ca fiica ei si singura ... iulianegrea88 iulianegrea88 Buna ziua! Mama mea a decedat, iar eu ca fiica ei si singura rudă nu am primit ajutor de înmormântare deoarece aceasta nu avea o pensie sau un salariu, ci o ... (vezi toată discuția)
De ce in cazul pensionarului sau asiguratului poate cere ajutorul ... Mladin Sandina Mladin Sandina De ce in cazul pensionarului sau asiguratului pot cere ajutorul de inmormantare membrii familiei sau orice persoana care dovedeste ca a suportat cheltuielile ... (vezi toată discuția)