avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate Mahu1

Activitate Mahu1

Buna ziua! Imi puteti spune va rog daca legea conform careia se dubleaza perioada de concediu crestere copil pt tata (de la 30 zile la 60 zile), intrata in vigoare incepand de anul acesta, se aplica si pt persoanele deja aflate in CCC? Mentionez ca sunt in CCC din 2021 si ar fi trebuit sa revin in mai 2023 la serviciu, copilul împlinește 2 ani în iunie. În acest caz trebuie sa revin în aprilie? Am văzut o precizare ca s ar aplica pt nașterile din 2023, dar nu am gasit o sursa oficiala. Multumesc mult!
Buna ziua! La multi ani! Va rog, daca ma puteti ajuta cu raspunsul la doua intrebari.
1. In cazul in care am o locuinta obtinuta prin Prima casa, cu o suprafata utila de 43 mp si totala de 51 mp (8 mp e terasa), mai pot benefia de acest program? Se ia in considerare si suprafata terasei la partea utila? Mentionez ca la calculul platii la asociatie, de exemplu, se ia in considerare ca suprf utila 43 mp.
2. Pot beneficia de credit Prima casa/ipotecar in cazul in care sunt in concediu de crestere? Sau trebuie sa fie neaparat persoana principala o persoana cu contract activ? Mentionez ca suma indemnizatiei este considerabila, nu ar fi probleme in acest sens.
Multumesc!

Multumesc pt raspuns! In cazul in care sunt insarcinata de putin timp acest contract poate intra la calculul indemnizatiei maternitate/ crestere? La restul am minim 2 ani vechime, pentru acesta ar fi mai putin de 1 an si este si la alta firma decat celelalte. multumesc!
Buna ziua! Pentru mai multe contracte exista o limita a numarului maxim de ore adunate? In sensul ca am un contract de baza de 8 ore si unul de 4 ore. As mai putea sa am unul de 2 ore pe saptamana sau pe zi, avand in vedere ca pt acesta realizez proiectele in functie de timpul disponibil (nu am un program fix)? Este o limita maxima a orelor de munca insumate de la toate contractele? Multumesc!
Buna seara! Indemnizatia de doctor se acorda doar daca lucrez in domeniul in care am titlul? In cazul in care sunt medic rezident si am titlu de doctor, dar nu profesez in universitate, pot beneficia de acesta de la spital? Multumesc!
Răspuns la discuția Tichete de masa
Dar se poate primi de la doua locuri de munca? Iar pentru functia de conducere trebuie neaparat norma de baza? Multumesc?
Discuție Tichete de masa
Buna ziua! Lucrez in privat si beneficiez de tichete de masa, am norma de baza aici, fiind farmacist sef. De luna viitoare voi semna si contractul de rezidentiat. Am inteles ca la stat nu se mai acorda tichete de masa, ci norma de hrana sau ceva asemanator...sunt obligata sa aleg intre cele doua (tichete/norma de hrana) sau pot primi din ambele parti? Pot detine functia de farmacist sef avand norma secundara sau e obligatoriu sa fie cea de baza? Multumesc!