avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate SSSS7722

Activitate SSSS7722

Răspuns la discuția Hotarare CSM
av_stagiar2014 a scris:
nici eu nu-l găsesc, în scimb găsesc din Moldova.

Ai dreptate. Nu e din Romania.


Acest document este emis de Consiliul Suprem al Magistraturii din REPUBLICA MOLDOVA, nicidecum din Romania.
Toate ineptiile emise de cei care il invoca in diferite postari de pe forumul asta inclusiv userul
freeelis de mai sus, demostreaza nivelul de "pregatire" al "consultantilor" care se ingramadesc aici sa dea "sfaturi".

Documentul original il gasiti integral aici, pe site-ul CSM Rep. Moldova: [ link extern ]

Si un absolvent de scoala profesionala daca ar fi dat un search pe google l-ar fi gasit si si-ar fi dat seama din primele 3 randuri ca nu are aplicabilitate in Romania.


Răspuns la discuția Hotarare CSM
freeelis a scris:
In gasiti in sectiunea Documente Utile - Actiuni in instanta, unde il voi atasa acum.
Va multumesc.

Documentul atasat pare un text redactat in word si cam atat.
Puteti sa-mi spuneti de ce nu apare in cautare pe site-ul CSM dupa numar/data/tip de act? :stunned:
Puteti sa-mi confirmati sursa oficiala a acestui document atasat de dumneavoastra?

Multumesc

Discuție Hotarare CSM
Buna ziua,

Am gasit pe acest forum 2 postari referitoare la "reglementarea procedurii inregistrarii sedintelor de judecata".
Aceste posturi le-am gasit aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
- utilizator Salcianu Adriana

si aici
www.avocatnet.ro/content/for...
- al 2-lea post, utilizator ynocentta :O

Aceste postari contineau urmatorul mesaj:
Procedura înregistrării fiind strict reglementată de prevederile regulamentului aprobat prin hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii nr: 212/8 din 18.06. 2009.
Conform, art Nr : 163 - (8) Participanţii la proces au dreptul la o copie de pe procesul-verbal şi de pe înregistrarea audio şi/sau video a şedinţei de judecată. Copia de pe înregistrarea audio şi/sau video a şedinţei de judecată se eliberează de către grefier la solicitarea scrisă sau verbală a participantului la proces contra unei plăţi stabilite de Guvern, care nu va depăşi mărimea cheltuielilor suportate de instanţă pentru eliberarea copiei.


As vrea sa intreb daca stie cineva unde pot gasi acest regulament abrobat prin hotararea CSM mentionata de cele 2 consultante :O, deoarece pe site-ul CSM [ link extern ]
nu apare aceasta hotarare.

Multumesc
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
marina_sandulescu@yahoo.com a scris:
ce fel de contract de vanzare se poate face asupra unui imobil, al bunicilor mei, ... pentru a nu fi atacat in instyanta dupa moartea bunicilor mei de catre unchiul meu, cel de-al doilea copil al bunicilor
Absolut orice act se poate ataca in instanta. Problema este daca cel care ataca 1 act are sau nu sanse de cistig. In general la "vinzarile" facute "in familie" principalul motiv pentru anularea actului de vinzare-cumparare este neplata in mod real a pretului vinzarii.
Actul pe care trebuie sa-l faceti este 1 contract de v-c cumparare simplu dar sa aveti o modalitate de proba in plus pentru plata pretului, nu doar faptul ca acesta va fi "consemnat" de notar in act. Puteti pune banii pe CEC sau intr-un cont bancar pe numele vinzatorilor si sa cereti notarului sa mentioneze acest lucru in act, ca pretul a fost platit in contul X conform OP/chitantei etc. Bunicii dv. pot face ce vor cu bunurile lor in timplu vietii, fara sa-si intrebe copiii.
Contractul de v-c cu "clauza de intretinere" este de fapt o varza inventata de notarii cu pregatire modesta. Actul corect este ori de vinzare-cumparare ori de intretinere. Daca este vinzare obligatia cumparatorului este doar de plata a pretului iar daca este contract de intretinere obligatia intretinatorului este doar de asigurare a intretinerii. Nu pot fi amestecate aceste 2 tipuri de contracte distincte in care obligatiile beneficiarului sint diferite.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
avonela a scris:
Chiar nu mai am dreptul la nimic?
Puteti cere in instanta transformarea actului de vinzare-cumparare incheiat intre mama si sora dv. din vnzare in Contract de donatie. Banuiesc ca vinzarea respectiva a fost fictiva, mama dv. neprimind in mod real pretul de la sora dv., plata pretului fiind o conditie esentiala a vinzarii. In aceste conditii instanta poate foarte usor sa transform vinzarea in donatie iar dv. dupa ce va muri mama dv. veti putea cere raportarea in masa succesorala a mamei a bunurilor primite de sora sub forma de donatie. Fiind 2 copii mama dv. putea sa transmita prin liberalitati (donatie) doar 1/3 din averea ei. Daca valoarea totala a bunurilor primite de sora depaseste aceasta cota puteti cere reducerea donatiei la cotitatea disponibila.
Bineinteles ca 1 proces civil de aceasta natura implica mult timp pierdut si bani cheltuiti.