avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate Albas

Activitate Albas

Răspuns la discuția Împrumutul la bancă.
Mersi pentru răspuns.

N-am știut de trimis răspunsul prin butonul portocaliu de "răspuns". Cum nu apărea în josul mesajului decât "citat" pentru a răspunde, m-am gândit că doar așa se poate răspunde.
Scriu de pe telefon, nu știu dacă pe calculator e altfel.
Răspuns la discuția Împrumutul la bancă.
Mulțumesc pentru răspuns.

Bună idee, cu toate că-mi e greu să cred că am putea vorbi noi, pe persoană fizică, cu avocații băncii.

Se poate vorbi cu avocații băncii (banca) la oricare din sucursale ?
Întrebarea asta-și are logica în faptul că mama ar veni să stea cu noi în București, împrumutul tatălui decedat fiind făcut la o sucursală a băncii într-un alt oraș.


Bună ziua din nou.

Tatăl decedat are un card bancar unde-i venea pensia.

1. Se poate anula cardul, respectiv contul asociat cardului și de către cine, cum se procedează ?

2. În cazul în care cardul este blocat pentru că s-a introdus alt pin, cum se mai pot scoate banii rămași pe card de către soția decedatului?
Răspuns la discuția Împrumutul la bancă.
Mulțumesc pentru răspuns.

Așa cum am spus, conform certificatului fiscal pe care l-am cerut, decedatul nu are nimic pe numele lui. Soția decedatului are apartamentul pe numele ei dinainte de a se căsători cu "decedatul".

Bună ziua.

Tatăl decedat în urmă cu foarte puțin timp are un împrumut bancar (refinanțare de imprumuturi).

Probabil că, conform legii și a contractului, împrumutul trebuie plătit de soție care este și co-debitor, doar că soția (co-debitorul) nu avea habar că este "co-debitor" așa cum apare în contractul semnat de împrumutat.
Cu alte cuvinte, semnătura co-debitorul este falsă, nu aparține soției împrumutului. Se poate verifica la o simplă privire unde nu doar că semnătura nu este identică, dar nici măcar literele din semnătura din partea co debitorului nu se aseamănă cu literele din semnătura reală a presupusului co debitor.

Am fost la bancă, s-a prezentat situația iar ei spun că la ei ajunge contractul semnat pe care-l preiau și dau drumul la bani.
Este adevărat că în contract apare și un "intermediar" (ca să îi spun așa cum au spus cei de la bancă) ce semenează, presupun pentru a se autentifica că s-au semnat actele în prezența lui, așa cum reiese din ștampila de deasupra semnăturii "intermediarul". Pune "Semnat în prezența mea", sub formă de ștampilă în dreptul semnăturii "intermediarului" unde este și numele acestuia și data.

Ce se poate face în cazul ăsta, cum se poate actua având în vedere cele povestite ?
Se poate "anula", în cazul ăsta, împrumutul și dacă da, care sunt pașii de urmat ?

P.S. Să nu uit : împrumutatul (tatăl, respectiv soțul co debitorului) este (era) reprezentantul co debitorului pentru că soția (co debitorul) este pensionară pe caz de boală având un handicap. A nu se înțelege că e vorba de un handicap mental sau care nu poate să-i dea posibilitatea să semneze, cu atât mai puțin să nu se creadă că împrumutatul (soțul decedat al co debitorului) era un reprezentant prin notar sau hotărâre judecătorească cu drept de semnătură. De-aemenenea, semnătura din dreptul co debitorului nu era a reprezentantului (adică soțul împrumutat) co debitorului, era doar o semnătură ce se voia a imita semnătura co debitorului. Evident că, pentru a se demonstra din punct de vedere legal falsul semnăturii, e nevoie de o expertiză legală.

Și ultimul lucru : împrumutatul (Tatăl decedat) nu are, conform certificatului fiscal, nimic pe numele lui. Co-debitorul, da, are."
Răspuns la discuția Faliment bancă
Mulțumesc pentru răspuns.

Pare că răspunsul la întrebarea mea se regăsește la punctul 36 :

"36. Cum se plătește compensația pentru un depozit care are un titular și un împuternicit?

Compensația este plătită integral titularului depozitului garantat. Pentru a putea primi compensația în locul titularului, împuternicitul are nevoie de procură autentică acordată special în vederea ridicării compensației."

Dacă cineva crede că este greșit răspunsul, îl rog să intervină și să argumenteze de ce nu-i așa.
Mulțumesc.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Poate va ajuta informatiile da mai jos
[ link extern ]

Discuție Faliment bancă
Buna ziua.

În cazul unei bănci falimentare în România, împuternicitul unui depozit în euro sau în lei poate depune cererea (presupun că-i nevoie de o cerere) pentru a i se restitui, proprietarului depozitului, banii garantați in caz de faliment ?

Nu știu dacă există varianta ca proprietarul să depună el cererea prin intermediul internetului, dar dacă proprietarul depozitului nu poate face asta și nici nu poate veni în țară în perioada imediat următoare a falimentului băncii, cum se poate proceda pentru a obține banii din depozit ce sunt garantați ?

Am întrebat la bancă și nu par să știe procedura în cazul falimentului pentru deponenții ce au depozite la bancă...