Tatăl decedat în urmă cu foarte puțin timp are un împrumut bancar (refinanțare de imprumuturi).
Probabil că, conform legii și a contractului, împrumutul trebuie plătit de soție care este și co-debitor, doar că soția (co-debitorul) nu avea habar că este "co-debitor" așa cum apare în contractul semnat de împrumutat.
Cu alte cuvinte, semnătura co-debitorul este falsă, nu aparține soției împrumutului. Se poate verifica la o simplă privire unde nu doar că semnătura nu este identică, dar nici măcar literele din semnătura din partea co debitorului nu se aseamănă cu literele din semnătura reală a presupusului co debitor.
Am fost la bancă, s-a prezentat situația iar ei spun că la ei ajunge contractul semnat pe care-l preiau și dau drumul la bani.
Este adevărat că în contract apare și un "intermediar" (ca să îi spun așa cum au spus cei de la bancă) ce semenează, presupun pentru a se autentifica că s-au semnat actele în prezența lui, așa cum reiese din ștampila de deasupra semnăturii "intermediarul". Pune "Semnat în prezența mea", sub formă de ștampilă în dreptul semnăturii "intermediarului" unde este și numele acestuia și data.
Ce se poate face în cazul ăsta, cum se poate actua având în vedere cele povestite ?
Se poate "anula", în cazul ăsta, împrumutul și dacă da, care sunt pașii de urmat ?
P.S. Să nu uit : împrumutatul (tatăl, respectiv soțul co debitorului) este (era) reprezentantul co debitorului pentru că soția (co debitorul) este pensionară pe caz de boală având un handicap. A nu se înțelege că e vorba de un handicap mental sau care nu poate să-i dea posibilitatea să semneze, cu atât mai puțin să nu se creadă că împrumutatul (soțul decedat al co debitorului) era un reprezentant prin notar sau hotărâre judecătorească cu drept de semnătură. De-aemenenea, semnătura din dreptul co debitorului nu era a reprezentantului (adică soțul împrumutat) co debitorului, era doar o semnătură ce se voia a imita semnătura co debitorului. Evident că, pentru a se demonstra din punct de vedere legal falsul semnăturii, e nevoie de o expertiză legală.
Și ultimul lucru : împrumutatul (Tatăl decedat) nu are, conform certificatului fiscal, nimic pe numele lui. Co-debitorul, da, are."
Daca mortul are pe numele său bunuri, acestea vor fi executate de banca. Chiar daca semnatura sotiei este falsa, banca va urmari sa execute bunurile mortului. Ca sa nu execute si jumatatea doamnei (in cazul in care exista casa sau apartament sau auto) atunci cautati avocat si deschideti proces cu banca ca sa anulati partea de codebitor la datorie. Daca mortul are bunuri mai multe pe numele său, este mai bine sa achitati datoria integral sau sa negociati sa preluati ratele.
Așa cum am spus, conform certificatului fiscal pe care l-am cerut, decedatul nu are nimic pe numele lui. Soția decedatului are apartamentul pe numele ei dinainte de a se căsători cu "decedatul".
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiind semnatara ca si codebitor, banca se va indrepta contra ei. Va trebui sa gasiti un avocat si sa deschideti proces pentru a dovedi semnatura in fals. Intai as discuta cu banca (avocatii ei) pentru ca daca banca deschide proces veti cere si cheltuielile judiciare. Daca ajungeti la un compromis cu banca, totul trebuie pus in scris, semnat si parafat.
Bună idee, cu toate că-mi e greu să cred că am putea vorbi noi, pe persoană fizică, cu avocații băncii.
Se poate vorbi cu avocații băncii (banca) la oricare din sucursale ?
Întrebarea asta-și are logica în faptul că mama ar veni să stea cu noi în București, împrumutul tatălui decedat fiind făcut la o sucursală a băncii într-un alt oraș.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@Albas, pentru a raspunde, apasati pe raspunde, nu pe citeaza, .
Puteti sa mergeti la o negociere in orice sucursala,
pt fals, ar trebui sa faceti si plangere la politie.
Ar trebui sa ajungeti la o intelegere cu banca pentru a stinge conflictul, lasand la o parte deocamdata falsificarea semnaturii, datoriile facute in timpul casatoriei pt cheltuielile casniciei sunt comune, iar imprumuturile refinantate posibil ca tot comune erau, posibil ca diferenta de bani tot in casa sa fi ajuns.
Situatia se schimba daca mama nu a stiut si nu a beneficiat de imprumuturi.
Apelati la un avocat, se discuta de la alt nivel cu reprezentantii bancii.
Fals si uz de fals?
alina_25
Sotie cu care sotul se afla in divort face un credit la banca in acel credit sotul afla cand i se trimite o somatie de plata ca figureza ca co-imprumutat ... (vezi toată discuția)