Tatăl decedat în urmă cu foarte puțin timp are un împrumut bancar (refinanțare de imprumuturi).
Probabil că, conform legii și a contractului, împrumutul trebuie plătit de soție care este și co-debitor, doar că soția (co-debitorul) nu avea habar că este "co-debitor" așa cum apare în contractul semnat de împrumutat.
Cu alte cuvinte, semnătura co-debitorul este falsă, nu aparține soției împrumutului. Se poate verifica la o simplă privire unde nu doar că semnătura nu este identică, dar nici măcar literele din semnătura din partea co debitorului nu se aseamănă cu literele din semnătura reală a presupusului co debitor.
Am fost la bancă, s-a prezentat situația iar ei spun că la ei ajunge contractul semnat pe care-l preiau și dau drumul la bani.
Este adevărat că în contract apare și un "intermediar" (ca să îi spun așa cum au spus cei de la bancă) ce semenează, presupun pentru a se autentifica că s-au semnat actele în prezența lui, așa cum reiese din ștampila de deasupra semnăturii "intermediarul". Pune "Semnat în prezența mea", sub formă de ștampilă în dreptul semnăturii "intermediarului" unde este și numele acestuia și data.
Ce se poate face în cazul ăsta, cum se poate actua având în vedere cele povestite ?
Se poate "anula", în cazul ăsta, împrumutul și dacă da, care sunt pașii de urmat ?
P.S. Să nu uit : împrumutatul (tatăl, respectiv soțul co debitorului) este (era) reprezentantul co debitorului pentru că soția (co debitorul) este pensionară pe caz de boală având un handicap. A nu se înțelege că e vorba de un handicap mental sau care nu poate să-i dea posibilitatea să semneze, cu atât mai puțin să nu se creadă că împrumutatul (soțul decedat al co debitorului) era un reprezentant prin notar sau hotărâre judecătorească cu drept de semnătură. De-aemenenea, semnătura din dreptul co debitorului nu era a reprezentantului (adică soțul împrumutat) co debitorului, era doar o semnătură ce se voia a imita semnătura co debitorului. Evident că, pentru a se demonstra din punct de vedere legal falsul semnăturii, e nevoie de o expertiză legală.
Și ultimul lucru : împrumutatul (Tatăl decedat) nu are, conform certificatului fiscal, nimic pe numele lui. Co-debitorul, da, are."
N-am știut de trimis răspunsul prin butonul portocaliu de "răspuns". Cum nu apărea în josul mesajului decât "citat" pentru a răspunde, m-am gândit că doar așa se poate răspunde.
Scriu de pe telefon, nu știu dacă pe calculator e altfel.
Fals si uz de fals?
alina_25
Sotie cu care sotul se afla in divort face un credit la banca in acel credit sotul afla cand i se trimite o somatie de plata ca figureza ca co-imprumutat ... (vezi toată discuția)