Bună ziua! Ieri am fost implicat într-un carambol, nefiind vinovat. S-a constatat că am ITP expirat la verificarea actelor(am uitat total). Am primit copie după asigurarea vinovatului si dovadă înlocuitoare talon + autorizație de reparare mașina. Am platit amenda astăzi. Cunoaște cineva cum este legea acum?(am citit discuțiile din 2010 dar presupun că s-au mai schimbat legile, dar nu găsesc) Pot să repar legal mașina pe asigurarea vinovatului dacă am ITP ul expirat? Anunț asiguratorul despre asta la constatare? Mulțumesc.
Buna ziua! Sunt anul I la Politehnica București si vreau sa renunt. Anul trecut am dat la academia militara si am picat, anul acesta vreau sa dau iar. Am intrat la buget la Politehnica si am mers in jur de 2 luni, am decis sa renunt. Am fost sa vorbesc la secretariat si mi s-a comunicat ca va trebui sa platesc 10.000 de lei (in conditiile in care taxa normala a facultatii este 4000 lei/an) ca sa figureze in acte ca si cum as fi facut la taxa de la inceput, ca sa pot merge la academie (in academia militara nu exista locuri cu taxa, de aceea va trebui sa platesc perioada de studii la actuala facultate). Cum poate fi justificata aceasta suma de 10.000 lei si ce pot face in aceasta situatie? Tin sa mentionez ca aceasta taxa nu se regăsește in niciun document al facultatii, ci mi s-a spus ca asa va fi calculat la biroul de contabilitate. Multumesc.