avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Problema renuntare buget facultate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Problema renuntare buget facultate

Buna ziua! Sunt anul I la Politehnica București si vreau sa renunt. Anul trecut am dat la academia militara si am picat, anul acesta vreau sa dau iar. Am intrat la buget la Politehnica si am mers in jur de 2 luni, am decis sa renunt. Am fost sa vorbesc la secretariat si mi s-a comunicat ca va trebui sa platesc 10.000 de lei (in conditiile in care taxa normala a facultatii este 4000 lei/an) ca sa figureze in acte ca si cum as fi facut la taxa de la inceput, ca sa pot merge la academie (in academia militara nu exista locuri cu taxa, de aceea va trebui sa platesc perioada de studii la actuala facultate). Cum poate fi justificata aceasta suma de 10.000 lei si ce pot face in aceasta situatie? Tin sa mentionez ca aceasta taxa nu se regăsește in niciun document al facultatii, ci mi s-a spus ca asa va fi calculat la biroul de contabilitate. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
Alberto213, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 11:30, 9 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Puteti intreba la Minister ce este cu aceasta taxa...
Poate asa ei pierd un loc la buget pentru urmatorii 4 ani si aceasta este suma ce ar fi decontat-o ministerul pe aceasta perioada pentru a beneficia dvs. de studii fara a plati vreo taxa...
Taxa de 10.000 lei reprezinta suma pe care Ministerul Educatiei o aloca Politehnicii pentru fiecare student inmatriculat la zi, pe un loc cu finantare de la bugetul de stat. Avand in vedere ca dvs renuntati dupa primul semestru, iar urmatorul concurs de admitere este organizat tocmai in vara, Politehnica pierde aceasta suma de bani.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
alex_element, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata semestru prima facultate TraianAnghel TraianAnghel Buna ziua, In 2015 am facut una dintre cele mai mari greseli din viata mea si am dat la o facultate care nu ma interesa deloc ca sa ii fac fericiti pe ... (vezi toată discuția)
Studii Petre015 Petre015 Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot sa ma inscriu si sa urmez cursurile Academiei de Politie si Pompieri,in situatia in care sunt deja in anul I la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am si eu o situație ce as dori să-mi fie clarificata, ... Allan20 Allan20 Bună ziua! Am si eu o situație ce as dori să-mi fie clarificata, dacă se poate. Am urmat studiile unei facultăți un an de zile la bugetul de stat. Anul ... (vezi toată discuția)