avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate CatalinN

Activitate CatalinN

Răspuns la discuția ce pot face?
codriz a scris:

nu s`a facut nici o masuratoare nici o expertiza, au tras concluziile din pagubele produse si din "experienta lor". mi`au bagat o teorie ca ei semneaza si ei sunt responsabili de decizile luate si bla bla bla. desi erau vreo 3 martori, ei tot verdictu lor l`au dat. insa a fost o situatie foarte ciudata. primul politist a zis ca el nu se pronunta, sa ne ducem la colegul lui ca el nu poate sa ia o decizie...culpa comuna a fost iesirea usoara din aceasta situatie pentru ei. asa e in romania, m`am resemnat.

daca in urma expertzei se va constata ca circulam cu o viteza mai mare decat cea adminsa pe acel sector de drum, este posibil sa ma scoata vinovat?

pai daca nu s-a facut nici o expertiza....nici o masuratoare......de unde sa vina cu concluzia ca tu ai circulat cu X km/h ?

contestatie se face asupra faptului ca in procesul verbal este data culpa comuna, tu mergi pe culpa exclusiva pentru celalalt implicat in accident. ATAT !
orice afirmatie, trebuie sustinuta cu probe, daca nu exista probe...de unde sa se demonstreze cu tu ai circulat cu viteza luminii ???

eu zic sa nu uiti faptul ca ai 15 zile pentru a depune contestatia ;)

bafta si rabdare ( in cazul meu a durat aproape 8 luni, dar s-a terminat cu bine )

eu am avut 1 martor....tu ai 3, asa ca treci si formuleaza plangerea (daca vrei un model, da-mi o adresa de mail si ti-o trimit pe a mea B-) )
nu prea inteleg un lucru :

nu s-au facut masuratori a urmelor de franare, nu era in preajma nici un detector radar care sa te prinda circuland cu viteza > 30km/h , nu s-a facut nici o expertiza asupra pagubelor produse dupa accident ( corect ? )

atunci...doar prin faptul ca "...au afirmat ca din "experienta lor" aveam viteza..." se deduce ca ai avut viteza mai mare decat 30km/h ???
cioan a scris:

CatalinN a scris:

tocmai am vorbit cu avocatul si se pare ca s-a terminat : am castigat :D
bine ca s-a terminat...desi a durat cam mult....

Inca o lovitura data organelor ...... Felicitari!

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi -> au contat foarte mult in abordarea problemei ;) si expunerea dovezilor in timpul audierii.

momentan astept sa-mi vina acasa instiintarea oficiala.....dupa aceea o sa-i fac un memoriu d-lui agent de politie...asa ca un cadou de Mos Craciun, poate data viitoare o sa fie mai obiectiv si n-o sa ia in considerare relatiile de prietenie cu una dintre parti !! Asta in cazul in care mai ajunge sa faca vreo constatare a vreunui accident.

Va multumesc inca o data,
Cu respect,
Catalin
salut,

si eu am patit la fel. Daca ai martori, contesta procesul verbal...vei castiga ( eu am castigat )
chestia cu limitarea de viteza pe aceea portiune de drum : s-au facut masuratori la urmele de franare ca sa calculeze viteza cu care te deplasai ? era un aparat radar care te-a surprins mergand cu o viteza mai mare de 30 km/h ?

eu zic sa mergi depui sa contestatie !!!!

bafta !!!

PS: prin semnarea procesului vebal nu inseamna ca recunosti cele inscrise in el !!!!! semnezi doar pentru a primi o copie ....ATAT !!!!! exista rubrica de alte mentiuni in care adaugi ce vrei !!!

tocmai am vorbit cu avocatul si se pare ca s-a terminat : am castigat :D
bine ca s-a terminat...desi a durat cam mult....
Buna seara,
azi am avut infatisarea la Judecatoria Fagaras. S-a constatat ca firma de asigurari a celeilalte parti implicate in accident nu a fost citata, asa ca noul termen este fixat pe 18 Aug 2008 #-o
Se pare ca mai am de asteptat.......

O intrebare : este posibila o expertiza a daunelor doar din poze sau din descrierea lor din PV ? Ma gandesc sa pregatesc asa ceva pana la urmatorul termen, sa o am in caz de necesitate. Ma intereseaza ,daca e posibil, ca in urma expertizei sa se precizeze pozitia masinilor inaintea impactului. Daca se poate, cam cat ar costa ? Ar fi admisa aceasta expertiza in instanta ?

Va multumesc,
Catalin
Buna ziua,

un mic update :

- am depus plangerea la Judecatoria Fagaras, termenul fiind fixat pe 14 Iulie 2008
- am fost si la Politia Rutiera din Fagaras pentru prelungirea dovezii de circulatie, din pacate cei de acolo n-au putut face nimic. Trebuie sa merg in Brasov,dar i-am povestit,agentului de politie ce s-a intamplat si s-a mirat cand a aflat de culpa comuna.
Sper ca si instanta sa ajunga la aceeasi concluzie.

O sa revin cu detalii dupa infatisare.

Cu respect,
Catalin
In urma constatarii, agentul de politie a completat 2 procese verbale, eu fiind sanctionat conform art. 101 al. 3 lit A din OUG 195/2002 , iar celalalt conform Art. 100 al. 3 lit.E din OUG 195/2002.

Dupa inmanarea proceselor verbale, atat eu cat si cealalta persoana am plecat.
Aici e clar caz de favorizare a celuilalt.

Va multumesc foarte frumos pentru sfaturi/pareri. Marti 14.06.2008, urmeaza sa merg la Fagaras pentru a depune plangerea.

O sa revin cu detalii.

RECTIFICARE: se pare ca m-am inselat impotriva masurilor luate pentru celalalt participant la trafic. El a fost sanctionat conform Art. 100 al. 2 din OUG 195/2002
(Art. 100 alin. (2) Amenda contraventionala prevazuta la alin.(1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 3 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.b).
art 108 alin (1) lit. b :
(1)Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
3. nerespectarea regulilor privind manevra de intoarcere, mersul inapoi, schimbarea benzii de circulatie sau a directiei de mers, daca prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Ceea ce e strigator la cer -> amenda + 3 puncte ( nici macar suspendarea permisului de conducere....cel din 1900 toamna)......
Din graba si din dorinta de a afla sfaturi referitoare cazului meu, am uitat cel mai important lucru care se face la inceput :
felicitari pentru site, este foarte util. Mult respect user-ilor care se implica a da reply-uri celor care au nevoie de un sfat.

Cu respect,
Catalin
Am uitat sa mentionez urmatorul fapt :
cand am dat permisele de conducere, conducatorul celuilalt autohevicul a prezentat un permis de conducere din anii '70
iar cand s-a facut verificarea in baza de date, respectivul nu figura cu permis de conducere.
Ag. de politie nu i-a aplicat nici o sanctiune suplimentara pentru acest fapt.
Este corect ?