avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Activitate alindascalu

Activitate alindascalu

Buna seara,

Sunt nou in domeniu si tocmai ce mi-am deschis o firma si vreau sa incep o afacere.
Am facut o mare gresala, dar cred ca din asta am invatat ceva serios pe viitor si anume, am cumparat marfa(produse cosmetice) de la 10 furnizori diferiti, ele au venit in plase si in cutii, le-am despachetat si am inceput sa le aranjez intr-o oare care ordine....
Acum trebuie sa fac NIR-ul si nu mai stiu exact care cum erau pe facturi pentru ca facturile sunt foarte ambigue si au denumire de genul FARD ... FARD OCHI, PUDRA, PUDRA ILUMINATOR ... sunt foarte multe si nu prea pot sa le ghicesc care cum sunt. Ce parere aveti si ce ar trebui facut ?
Buna seară,

M-am gândit să deschid un magazin online cu produse cosmetice, farduri, rujuri, pensule, etc…

Mă tot confrunt cu certificările de gen MSDS, SGS, CE și nu știu exact ce este nevoie pentru a putea să le import și apoi să le comercializez în Romania.

Produsele pe care vreau sa le import sunt produse din China.

Și ca o mică istorioară vă povestesc ultima pățanie, așa informativ să nu faceți ce-am făcut eu…

Am identificat un furnizor, am facut o listă cu produsele pe care voiam să le cumpăr deși specificasem de la începutul negocierilor că transportul se va face prin grupaj pe linia maritimă, abia după ce am plătit un avans de 700$ am aflat că ei nu dețin licență de export și prin urmare am rămas cu 700$ dați de pomană, deși chinezul insistă să-mi trimită marfa prin curierat, ceea ce eu cred că m-ar complica și mai tare din punctul de vedere al costurilor ascunse….. Aveți o parere legată de treaba asta?