avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate cold

Activitate cold

va multumesc mult pentru raspunsuri
cu stima cold
va multumes foarte mult pentru raspuns dar mai am o mica intrebare, daca aflu ca exista vreo contestatie eu ce as putea sa fac in acest caz ?
cu stima cold
in curte suntem doua familii , una care a cumparat casa cu legea 112 cealalta nu . cand proprietarul si-a revendicat el a primit partea de imobil de la cealalta familie care nu cumparase plus terenul ramas liber din jurul casei ( fara cel de sub casa bunicii mele) . primeste raspuns la notificari in octombrie 2006 si este pus in drepturi in februarie 2007 prin proces de predare primire fiind obligat sa respecte dreptul de acces pentru celalalt coproprietar ( unde pot afla care este dreptul meu de acces sau cum este delimitat terenul pe unde eu am acces) . va multumesc
cu stima cold
buna seara
m-ar interesa si pe mine un raspuns
bunica mea a cumparat o casa cu legea 112 in anul 2000, casa in care ea a fost chiriasa . Dupa moartea ei parintii mei au primit-o mostenire. prin 2001 proprietarul a facut o notificare la primarie de revendicare , i s-a stabilit niste sume de despagubire pe care el , proprietar , nu a intrat in posesia lor ( ori nu a fost de acord ) . in 2004 a mai facut o cerere la primarie si i s-a acordat terenul plus o parte din imobil mai putin casa cumparata de bunica mea cu legea 112 , a facut o cerere si pentru restituirea acestui imobil dar i-a fost respinsa .
intrebarea mea mai poate castiga casa cumparata de bunica mea cu legea 112 ( un amanunt in contractul de vanzare - cumparare bunica mea avea trecut atat imobilul cat si terenul de sub ea )
cu stima cold
Buna ziua
Am nevoie de ajutor
Mi s-a demolat o magazie (in care se afla un wc) fara acordul meu .Am depus o plangere la politie si s-a solutionat favorabil pentru cel care a daramat-o ( pentru recuperarea pierderilor am fost sfatuit sa-l dau in instanta pe parte civila ) Toate astea au fost niste presiuni de intimidare pentru vanzarea terenului . In momentul de fata nu mai detin un wc si trebuie sa imi construiesc magazia inapoi. intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie de construire si la cine as putea sa apelez pentru efectuarea demersurilor de obtinere a certificatului de urbanism + autorizatie de consturire
( exista firme care se ocupa cu asa ceva? )

cu stima cold
buna ziua
va multumeasc pentru raspunsuri
incercam sa creez o solutie de siguranta pentru proprietar in sensul ca pe unde i s-au cerut actele ( copii ) nu i s-a cerut si certificatul de nastere sau cel de casatorie. Asadar pentru vanzarea imobilului sau terenului de catre falsificatori sa le fie mai greu sa reuseasca fara aceste acte . ( cred eu dar la noi totul este posibil )
va multumesc
cu stima cold

Va multumesc foarte mult pentru raspuns , m-am mai linistit un pic. S-au facut niste copii dupa acte originale dar nimic legalizat la notar (in sensul de dovada ca este proprietara ). Totusi as dori ca pentru vanzarea acestui imobil sau teren sa se ceara de catre notar si un act in plus ( cum ar fi un certificat de nastere sau un certificat de casatorie al proprietarului ), ca sa ateste sigur ca cel care vinde e chiar proprietarul . Pot sa fac asa ceva?
Va multumesc inca odata
Cu stima cold
buna ziua
am nevoie de un sfat
bunica mea are o proprietate ,cu ceva timp in urma ea a utilizat foarte des actele de proprietate . Dupa cum observ s-a ajuns ca imoblie sau terenurile sa se vanda fara acordul proprietarilor sau fara stirea lor . Intrebarea mea este ce pot face si cui trebuie sa ma adresez pentru a evita vanzarea imobilului sau al terenului fara stirea ei (acord)?
cu stima cold