avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate Tane Sica

Activitate Tane Sica

Răspuns la discuția Testament
Multumesc din suflet pnt raspuns !

MihailZC a scris:

Cata vreme testatorul nu a facut o declaratie de revocare a testamentului sau nu a facut un alt testament prin care il revoca in mod indirect pe cel din 1995, atunci acesta este "de actualitate", in sensul ca produce efecte. Nu aveti de verificat nimic, este suficient sa prezentati testamentul in instanta. Este in sarcina parti adverse sa demonstreze ca testamentul nu produce efecte juridice.

Discuție Testament
Buna ziua ! Cum pot afla daca un Testament autentificat dat in 1995 mai e de actualitate ? Sunt in proces de succesiune si reclamati contesta acest lucru spunand ca nu at exista dar nu au adus nici o dovada in acest sens .Testamentul este dat de total lor exprimandu-si dorinta ca dupa deces sa ramana mamei mele declarand tot o data ca a facut casa cu mama mea in timpul concubinajului si dupa casatorie si au contribuit jumate jumate (o casa la tara 228 m )Tatar lor a decedat in 2005 iar mama mea in 2013 .Nu suntem frati de sange Nu am pidibilitatea de avocat .Multumesc anticipat .
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc pnt raspuns .Nu am avocat eu (avand acest act notarial +declaratie am gandit ca nu ar fi cazul masa succesorala fiind doar o Casa la tara 228m modesta fara alte bunuri) Si nici nu mi-as permite un avocat .Multumesc inca o data pnt timpul acordat.
Discuție Succesiune
Va rog o lamurire.Sunt in proces de succesiune cu copii din prima casatorie a sotului mamei mele biologice .(total lor a decedat in 20o5 mama mea in 2013)Eu am depus un Testament pe care dansi Il contesta ca nu ar exista la notar e dat in 1995 .Dc partilor li sa acceptat martorii mie nu? Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc frumos .

raluk0207 a scris:

De anulat nu se poate, pentru că ar trebui să dovedească faptul că tatăl lor nu avea discernământ la momentul întocmirii testamentului. Si cum testatorul e decedat, va fi destul de greu, spre imposibil.
Însă, în calitate de copii și moștenitori rezervatari, pot solicita reductiunea testamentului pentru încălcarea rezervei succesorale. Asta înseamnă că cel mai probabil va trebui să le achitați o sulta.

Discuție Succesiune
Buna ziua .mama mea biologica a fost casatorita cu un domn ce are doi copii .Acesta a decedat in 2005 dar in timpul vieti a lasat un Testament la notar autentificat si o declaratie precum ca a facut Casa si bunurile cu mama mea si ca doreste sa le lase dansei dupa deces .Mama nu a facut succesiune dupa decesul dansui si ulterior a decedat si dansa in 2013 .Acum copii sotui mamai au deschis succesiune dupa 14 ani si contesta acest Testament spunand ca a fost dat sub presiune si ca nu au stiut de el,nici eu nu am stiut decat acum de curand cand am mers sa depun Intampinare la actiunea lor deoarece nu am locuit cu dansi .Nu imi permit sa imi angajez avocat .Pot anula acest Testament ei ? Eu personal doresc sa pastrez aceea Casa parinteasca ma pot obliga sa renunt ? Multumesc anticipat si scuzati stangacia in exprimare.