avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate rusclaudiualin

Activitate rusclaudiualin

Buna ziua,

Un amic mi-a cerut ajutorul cu privire la o situatie dificila prin care trece si am zis sa pun aceasta intrebare pe acest forum in speranta gasirii unei solutii eficiente.

Prietenul meu are doi copii minori fara sa fie casatorit cu mama acestora, mama care, mai mult sta plecata prin strainatate, fara sa se intereseze de ei lasandu-i in grija prietenilor sau vecinilor. Amicul meu afland asta doreste sa-i creasca el, dar fara ca mama sa intervina pentru ca exista riscul ca aceasta sa vina iar in tara si sa-i ia iarasi la ea si tot asa.

Intrebarea lui este: Exista vreo posibilitate sa-i fie incredintati lui copii spre crestere si daca da care este procedura si cat costa acest lucru, in cazul in care trebuie actionata mama in judecata pentru incredintare?

Răspuns la discuția Nu pot sa-mi vad copilul...
Nici nu imi imaginez sa nu contribui financiar pentru ca este baiatul meu dar firesc este ca si eu sa am dreptul sa il iau macar o zi pe la mine si asta e tot ce vreau...
Am o problema foarte grava. In momentul asta am un copil care o sa faca in curand 3 ani si care a fost recunoscut de catre mine si inclusiv ajutat sa creasca pana la varsta de 8 luni. Dupa aceea au intervenit niste probleme si m-am separat de mama lui dar pastrand totusi o legatura destul de buna cu ea, ba mai mult in ultimul an de zile incercand sa gasesc solutii sa ne mutam impreuna deoarece nu puteam locui nici la ea nici la mine. Pe langa asta am dat lunar copilului bani dar fara sa am dovezi clare in legatura cu asta.

Acum o saptamana ea a spus ca nu mai rezista si ne-am despartit intr-un mod destul de brutal ea nemairaspunzand nici la telefon.

Ce pot sa fac sa imi vad copilul si sa il ajut sa creasca? Nu pot sa stau la infinit sa imi raspunda la telefoane sa il vad cand am timp... Trebuie neaparat sa o dau in judecata? O sa ii dau de acum inainte banii lunar prin posta dar ma intreb ca daca o sa fac asta tot o sa faca ce vrea ea cu copilul si nu o sa il vad... Sa ii dau vreo cateva luni bani prin posta si apoi sa o dau in judecata? Exista vreo sansa sa castig macar 2 zile cu el pe saptamana?

Multumesc mult pentru ajutor. Sunt chiar disperat... Nu mai pot dormi.

Am uitat sa precizez faptul ca nu am fost casatoriti dar el poarta numele meu.
Totul se pare ca a pornit din dorinta unei fete de a ma avea pentru totdeauna. Prin minciunile ei pe care le-am aflat abia acum mi-a demonstrat asta.
Eu ma numesc Claudiu si am 23 de ani, ea are doar 18 ani si m-a pus in situatia faptului implinit ca voi avea un copil cu ea si ca e insarcinata in 6 luni. In plus m-a mintit ingrozitor ca ei nu i-a venit ciclul si ca nu stia. E imposibil sa nu cunosca ca e gravida..mi-au zis asta multe femei care au trait experienta.

Viata mea se pare ca se duce usor, usor dracului. Dupa ce am reusit prin amri eforturi sa termin ( mai am de sustinut doar licenta ) o facultate si sa obtin inca de acum 3 ani un serviciu decent la o primarie de oras.

Sunt un om cu capul pe umeri asa ca nu consider sinuciderea o solutie, dar nu am forta sa cresc un copil. Ea nici macar nu a terminat liceul.
Sunt 100% convins ca si mama ei stia de el si au planuit totul impreuna.

Ce sfat imi puteti da in aceasta situatie? Sa platesc pensie alimentara ar fii o solutie pentru ca nu vreau sa imi stric viata alaturi de o femeie care o sa ma minta mereu.

Ca sa fie situatia clara va zis cea mai amre minciuna a ei. Acum 3 luni ea mi-a cerut bani ca sa faca o presupusa "intrerupere de sarcina". Era insarcinata , iar ea mi-a zis apoi ca a facut-o. Faptul ca am fost ocupat cu examenele la facultate si cu serviciul + campania electorala nu mi-au oferit sansa sa o verific si sa vad ce face...
Acum ma simt distrus dar nu vreau sa ii dau satisfactia ca m-a castigat. Nu vreau sa ma insor cu o fata care imi face lucruri d-astea.

Va multumesc.