avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu pot sa-mi vad copilul...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu pot sa-mi vad copilul...

Am o problema foarte grava. In momentul asta am un copil care o sa faca in curand 3 ani si care a fost recunoscut de catre mine si inclusiv ajutat sa creasca pana la varsta de 8 luni. Dupa aceea au intervenit niste probleme si m-am separat de mama lui dar pastrand totusi o legatura destul de buna cu ea, ba mai mult in ultimul an de zile incercand sa gasesc solutii sa ne mutam impreuna deoarece nu puteam locui nici la ea nici la mine. Pe langa asta am dat lunar copilului bani dar fara sa am dovezi clare in legatura cu asta.

Acum o saptamana ea a spus ca nu mai rezista si ne-am despartit intr-un mod destul de brutal ea nemairaspunzand nici la telefon.

Ce pot sa fac sa imi vad copilul si sa il ajut sa creasca? Nu pot sa stau la infinit sa imi raspunda la telefoane sa il vad cand am timp... Trebuie neaparat sa o dau in judecata? O sa ii dau de acum inainte banii lunar prin posta dar ma intreb ca daca o sa fac asta tot o sa faca ce vrea ea cu copilul si nu o sa il vad... Sa ii dau vreo cateva luni bani prin posta si apoi sa o dau in judecata? Exista vreo sansa sa castig macar 2 zile cu el pe saptamana?

Multumesc mult pentru ajutor. Sunt chiar disperat... Nu mai pot dormi.

Am uitat sa precizez faptul ca nu am fost casatoriti dar el poarta numele meu.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
rusclaudiualin, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:04, 20 Iulie 2011
trebuie oricum ca in calitate de tata sa contribuiti financiar la cresterea copilului. puteti face asta de bunavoie sau obligat de instanta.
cereti tot in instanta program de vizitare minor.
apelati la ajutorul unui avocat.
Nici nu imi imaginez sa nu contribui financiar pentru ca este baiatul meu dar firesc este ca si eu sa am dreptul sa il iau macar o zi pe la mine si asta e tot ce vreau...
tocmai.. dvs prestati de bunavoie , dansa nu va lasa sa va vedeti copilul.. deci, va trebui sa apelati la instanta.
puteti incerca s-o chemati la mediere. mergeti la un mediator, informati-va despre cum se procedeaza ( sedinta de informare e gratuita ) si exista sansa sa ajungeti la un consens cu mama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietena minora mutata la iubit y0_luigi88 y0_luigi88 Buna seara as dori si eu un raspun la problema mea :Prietena mea are varsta de 16 ani si 2 luni si problema este urmatoare ea este tratata acasa un pik cam ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot vedea copilul din cauza mamei bogdanmoto bogdanmoto cum procedez sa imi pot vedea copilul dat fiind faptul ca nu am fost casatorit cu mama copilului,iar acesta imi poarta numele deci este recunoscut ... (vezi toată discuția)
Reducere pensie alimentara si solicitare partaj bunuri mobile. plc plc Buna ziua , am ales un titlu combinat fiindca vreau sa gasesc eventuale raspunsuri la 2 probleme pe care vreau sa le rezolv deci voi incerca sa fiu cat mai ... (vezi toată discuția)