avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate Alessyaalx

Activitate Alessyaalx

Răspuns la discuția Legea 17/2014 teren extravilan

adriandimitriu a scris:

desigur, este o vanzare. reciproca, ce-i drept

Am mai găsit și acest paragraf : citez

"De asemenea, pe lângă toate restricțiile pe care procedura le aduce proprietarilor de terenuri și potențialilor cumpărători, aceasta nici nu acoperă în integralitate situațiile pentru care a fost reglementată (ex. procedura nu reglementează condiții aplicabile Contractelor de schimb prevăzute de art. 1763 – art. 1765 Cod.civ., nu aduce amendamente concrete în privința modului de transfer al dreptului de proprietate în cadrul executării silite s.a.)"
Răspuns la discuția Legea 17/2014 teren extravilan

adriandimitriu a scris:

desigur, este o vanzare. reciproca, ce-i drept

Mulțumesc. Auzisem diferite păreri precum ca făcând un schimb de imobile nu ar mai fi nevoie sa parcurg etapele legii 17/2014 de aceea am preferat sa adresez o întrebare și aici, poate a mai trecut cineva prin această situație.
Legea 17/2014 teren extravilan. Am un teren extravilan și doresc să-l dau la schimb cu un apartament. Mai trebuie sa trec prin procedura de listare la primărie a terenului sau pot face direct un contract de schimb de imobile fără a mai fi nevoie de aceasta procedura ?
Mulțumesc
Bună ziua ! Detin un teren moștenit cu cota indiviza împreună cu sora mea.
Am pe cineva interesat de cota mea parte ,întrebarea este dacă pot vinde cota fără a face dezmembrarea terenului momentan ,iar aceasta urmând sa se facă de către noul coproprietar împreună cu sora .

Bună seara. Revin cu un update. Tata a decedat de curând. Voi vrea mai întâi să dezbat succesiunea după el. Am aflat că mai am o sora din prima căsătorie a acestuia.
Pe mine mă interesează acum ce cota parte are sora din prima căsătorie a tatălui meu din apartamentul mei mele ( bun propriu) , deoarece nu am dezbătut succesiunea după mama și am înțeles precum că, cota soțului supraviețuitor ar intra la masa succesorală..

Mulțumesc
Răspuns la discuția Succesiune

gi-jane2 a scris:

e normal pt ea, asa vrea, asa va face.
nu vrea saaiba de-a face cu dvs si aia e. Pacat, poate asta va apropia ca surori.

Mulțumesc frumos! Este o diferență de 30 de ani între noi, dar chiar speram sa pot purta cu ea o discuție față în față.
La notar la dezbaterea succesiunii bănuiesc că trebuie să se prezinte în persoana sau poate împuternici avocatul?
Răspuns la discuția Succesiune

raluk0207 a scris:

Nu.
La notar, toți moștenitorii trebuie sa fie prezenți (sau reprezentați, în baza unei procuri speciale) si de acord cu dezbaterea succesiunii.

Mulțumesc!
Avocatul tatălui meu a găsit-o pe sora din prima căsătorie,problema este că nu dorește să îmi dea un număr de telefon sau o adresă ,vrea sa țin legătura cu ea prin intermediul său. Este normal sa procedeze așa ?
Discuție Succesiune
Bună ziua. Tata a decedat, suntem 2 surori din 2 căsătorii diferite. Vreau sa dezbat succesiune ,nu o cunosc și nimeni din cunoscuți nu știe cum am putea sa luăm legătura cu ea. Daca deschid succesiunea la notar și cer ieșirea din indiviziune,sa îmi cer doar dreptul meu se poate face acest lucru? Iar partea ei sa rămână neatinsă?
Ar mai fi o problema cu concubina acestuia care locuiește în prezent în casa părintească a tatălui meu și nu dorește să îmi dea actele pe care acesta le-a strâns de-a lungul anilor.

gi-jane2 a scris:

Nu e bun comun. Si nici nu a platit cine stie ce rate daca el a plecat de acasa.
Mergeti la avocat

Clar asta voi face. Se pot scoate din arhivele celor de CEC dovezi cum că ratele au fost oprite din salariul mamei? Se iau în calcul și chitanțele de la întreținere care sunt pe numele ei? Am acces la ele și am găsit chitanțe din 1980.

gi-jane2 a scris:

cand mergeti la avocat spuneti-i de toate astea.

Am revenit din nou cu o întrebare. Avocatul tatălui meu consideră că apartamentul este bun comun deoarece ratele s-au plătit în timpul căsătoriei. Este normal acest lucru?
Se va ajunge oricum in instanță pentru că nu se de acord,iar tata nu a menționat de mașina și celelalte bunuri dobândite în timpul căsătoriei cu mama.