Stim ca pensia revine copilului,evident dar acei bani care erau pusi in plus erau pt achitarea ratei doar ca eu sa am ceva legal cum ca acei bani vor veni la mine si o putea achita,dupa terminarea ratei se modifica suma si se microseaza ca sa ramana doar pensia alimentara pe care am stabilit-o initial. Nu trebuie mentionat undeva ca o parte din acea suma va ajunge la rata,vom sti noi,vreau sa stiu daca daca putem modifica ulterior suma sau odata stabilita este pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului.Noi am vrea prin notar si el ar fi de acord cu aceste aspecte,nu vrem sa se stabileasca in instanta,vom stabili noi de comun acord ce suma va plati el pt pensie alimentara.
Ca sa va explic mai exact in urma divortului el va ramane cu firma care era infiintata in timpul casatoriei si pt care eu am facut un imprumut in banca (pe care el vrea sa il preia deoarece firma ramane la el) si eu,sa am acoperire ca acel imprumut se va plati el a fost de acord ca acea suma (rata de la imprumut) sa fie pusa peste suma x (pe care o vom stabili amiabil) pt pensie alimentara.Iar dupa terminarea imprumutului sa micsoram pensia alimentara,adica sa scoatem contravaloarea ratei si sa ramana doar pensia.Exista varianta sa putem ulterior sa micsoram pensia alimentara daca suntem amandoi de acord?
Buna dimineata,exista vreo varianta prin care o pensie alimentara se poate micsora?Dau exemplu,sotul are de platit o datorie si ca sa ma asigur ca va fi platita a fost de acord sa treaca suma extra peste suma pensiei alimentare,dar in momentul in care acea datorie se stopeaza am vrea sa modificam suma pensiei sa ramana doar ce se stabilise la inceput,Legal,este posibil asa ceva?Multumesc!
Buna dimineata,urmeaza sa intru intr-un divort cu sotul meu si de comun acord am hotarat sa o facem prin notar.Avem impreuna o firma deschisa acum 3 luni in care suntem 50-50 (o firma de taxi cu 2 masini) care ii va ramane lui,o masina care ii va ramane tot lui si un imprumut in banca (pe numele meu) de care vrea sa se ocupe el (el ramanand cu firma pt care am facut imprumutul) exista vreo varianta legala ca el sa isi poata lua angajamentul pt aceast plata (angajament de plata,vreun act notarial etc)? Multumesc!