avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificare pensie alimentara

Buna dimineata,exista vreo varianta prin care o pensie alimentara se poate micsora?Dau exemplu,sotul are de platit o datorie si ca sa ma asigur ca va fi platita a fost de acord sa treaca suma extra peste suma pensiei alimentare,dar in momentul in care acea datorie se stopeaza am vrea sa modificam suma pensiei sa ramana doar ce se stabilise la inceput,Legal,este posibil asa ceva?Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
bimt, utilizator
Cel mai recent răspuns: bimt , utilizator 11:46, 22 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Care este motivul pentru care a fost marita?
Avem un imprumut pe care el trebuie sa il achite
Asta am inteles.
Eu intrebam cum a fost stabilit la inceput cuantumul acestei pensii ( intelegere amiabila, de catre instanta...) si cum de a crestut de atunci si pana acum ( adica mama a cerut marirea acestei pensii, s-au marit veniturile sotului...).
Inca nu am stabilit,urmeaza sa mergem la notar dar nu stiam daca legal putem face acest lucru.
Ca sa va explic mai exact in urma divortului el va ramane cu firma care era infiintata in timpul casatoriei si pt care eu am facut un imprumut in banca (pe care el vrea sa il preia deoarece firma ramane la el) si eu,sa am acoperire ca acel imprumut se va plati el a fost de acord ca acea suma (rata de la imprumut) sa fie pusa peste suma x (pe care o vom stabili amiabil) pt pensie alimentara.Iar dupa terminarea imprumutului sa micsoram pensia alimentara,adica sa scoatem contravaloarea ratei si sa ramana doar pensia.Exista varianta sa putem ulterior sa micsoram pensia alimentara daca suntem amandoi de acord?

Alte discuții în legătură

Divorț Brașov-cristian 34 Brașov-cristian 34 Bună, vreau să divorțez de soția mea. Am un copil de 6 luni și soția mea este in concediu de creștere copil. Am un salariu net de 1100 lei.Vrem sa ... (vezi toată discuția)
Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ssstoicescu ssstoicescu In cadrul divortului judecatoria a stabilit pensia alimentara.fostul sot a facut epel si Tribunalul a stabilit in procent 33%din venitul fostului sot , pensia ... (vezi toată discuția)