avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Bună, vreau să divorțez de soția mea. Am un copil de 6 luni și soția mea este in concediu de creștere copil. Am un salariu net de 1100 lei.Vrem sa divorțăm la notar dar soția mea vrea o pensie alimentară pentru copil și o sumă pentru creștere ei. Desi ea a lucrat și primește indemnizație. Și încă ceva,care eu nu sunt de acord să scoată copilul din țară, poate obțină acest drept? Am uitat sa precizez că ea a rămas precum a dorit in chiria noastră, care costă 300 lei. Deși buletinele noastre sunt pe adresa mamei. Va rog să mă ghidați puțin dacă de poate...Va mulțumesc anticipat!
Buna ziua,

Cat timp ea se ocupa de cresterea copilului, sotia poate primi pensie alimentara. Acesta se datoreaza in primul rand in natura (alimente, obiecte) si in subsidiar in bani (maxim 25% din venitul dvs net).

Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
Art. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

A cui crestere, a nevestei ? Sunteti dator sa va intretineti copilul, cam greu si asta din aia 1100 de lei.
Daca nu va intelegeti pe toate aspectele nu o sa puteti divorta la notar,alternativa fiind instanta.i

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Adrian22hma Adrian22hma Buna am o intrebare.Am divortat in Spania si acum traiesc in Romanía ,in Spania plateam pensie alimentara pentru un copil 250€ CE se trebuie sa FAC in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pt cu copil cu handicap motor sever Ramona 12 Ramona 12 Ce pensie alimentara trebuie sa dea prietena mea dacă în urma divortului fosta soacra dorește sa aibă grija de nepoata ei cu grad de handicap motor sever ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Chezan Ioana Chezan Ioana Buna!sunt despartita de sotul meu de un an de zile .alucatia copiilor merge la el si mio da numai cand are chef.sotul are firma pfa cat se da pensie alimentara ... (vezi toată discuția)