avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate eprocent

Activitate eprocent

Hai sa fiu mai explicit. In cadrul celor 12 luni in care trebuie sa fi contribuit la stat dovedind ca s-a avut venituri s-a avut o intrerupere in felul urmator: Pana in 15 IUNIE sotia a fost angajata la un angajator si din 15 IULIE s-a angajat in alta parte. Acum... cu toate ca in IUNIE si IULIE a fost angajata doar cate 15 zile ea a cotizat la stata ca angajat in acele luni. VREAU SA AFLU DACA CU TOATE CA A LUCRAT DOAR 15 ZILE IN ACESTE LUNI I SE CALCULEAZA CA FIIND OK PENTRU A PRIMI INDEMNIZATIE DE CRESTERE A COPILULUI. VA MULTUMESC ANTICIPAT.
elis a scris:

Cam greu de rezolvat inregistrarea unui c.i.m. retroactiv la ITM ...mai ales din luna iunie. Daca persoana respectiva se descurca cu inregistrarea retroactiva a unui c.i.m. , atunci este OK.
Ca sa beneficieze de CIC , sotia dvs trebuie doar ca ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Daca a incetat munca in 15 IUNIE, aceasta luna se considera una din cele 12 chiar daca sunt doar 15 zile muncite in acea luna. E asa sau nu? Acum..., daca se poate "aranja" sa fie luata in evidenta la ITM din IULIE si va naste in mai anul viitor va avea cele 12 luni cotizate. Daca e ok cum vad si credeti ca am calculat bine, dati-mi va rog un raspuns. Va multumesc mult de tot.
Daca a incetat munca in 15 IUNIE, aceasta luna se considera una din cele 12 chiar daca sunt doar 15 zile muncite in acea luna. E asa sau nu? Acum..., daca se poate "aranja" sa fie luata in evidenta la ITM din IULIE si va naste in mai anul viitor va avea cele 12 luni cotizate. Daca e ok cum vad si credeti ca am calculat bine, dati-mi va rog un raspuns. Va multumesc mult de tot.
Daca sotia mea si-a incetat contractul de munca in 15 iunie anul asta si daca cineva o angajeaza se poate sa fie angajata retro? Adica sa fie angajata din iulie in acte. Stiti cumva daca este posibil asa ceva. Sau daca stiti ceva alternativ ca sa poata fi ok cu cele 12 luni. Avem pe cineva care ar fi de acord sa o angajeze dar nu stim cum e legea unde se primesc cartile de munca. Daca stiti ceva va rog sa ma anuntati. Va multumesc foarte mult.
Sotia mea nu este nici somera si nici studenta. Si-a dat demisia de la ultimul loc de munca. Noi in familie avem pe cineva care are o firma si ar putea sa o angajeze. Insa nu stim daca cele trei luni de cand nu a mai fost angajata pana in prezent pot fi o problema in raport cu legea si daca poate primi aceasta indemnizatie dupa ce va naste. Va multumesc pentru raspuns.
In legatura cu indemnizatia de crestere a copilului.
Sotia este in prima luna de sarcina si de 3 luni nu mai este angajata. Ce trebuie facut pentru a putea primi indemnizatie de crestere a copilului? Care sunt legile in domeniu si ce am putea face? Va multumesc.
Inteleg. VA MULTUMESC MULT. Inca cateva nelamuriri. Daca este platita pentru prestari servici in urma inchieierii unui CONTRACT de PRESTARI SERVICII in baza CODULUI CIVIL, art. 1470 si poate dovedi prin factura cu care este platita si prin care se dovedeste ca plateste la stat 10% din venit este OK? Ceva de genul asta ar fi ok? Cei cu care am putea incheia CONTRACT de PRESTARI SERVICII platesc inainte de a ne da banii 10% impozit. Si inca o intrebare. Daca esti platit ca prestator de servicii pentru a primii indemnizatia de crestere a copilului conteaza suma care o primeste femeia lunar de la cel la care presteaza servicii? Adica, sa zicem ca primeste pe luna 1 mil. Cand dovedesti ca obtii venituri lunar 12 luni inainte de a naste exista vre-o limita minima? VA MULTUMESC MULT.
Multumesc pentru raspuns. Daca sa zicem peste doua luni ramane insarcinata, dar in acest interval de timp nu este angajata. Se poate face ceva? Ca eu am auzit pe undeva ca daca platesti cotizatii la stat echivalente venitului min pe economie poti sa beneficiezi de indemnizatie. Platesti toate darile la stat ca si cum ai fi angajat: asigurarile sociale, de sanatate, impozit,etc. Am auzit de o astfel de posibilitate. E adevarat? Se poate?
As dori un raspuns concret referitor la ce am scris aici:
"Daca sotia mea azi si-a dat demesia de unde lucra si ramane insarcinata luna asta CE TREBUIE SA PLATIM SI UNDE pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Va multumesc foarte mult."
In legatura cu legea pentru indemnizatia de crestere a copilului as vrea sa stiu ce trebuie sa faca o femeia care nu este angajata si doreste sa beneficieze de aceste drepturi. Mai concret. Daca sotia mea azi si-a dat demesia de unde lucra si ramane insarcinata luna asta ce trebuie sa platim si unde pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Va multumesc foarte mult.