avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate Matheistvan

Activitate Matheistvan

Bună ziua. Un consilier local are dreptul să consulte declaratiile de impozirare, numai pentru scopul strict de a exercita mandatul de consilier?
Mulțumesc.
Bună ziua. Am apelat poliția prin numărul de urgență 112, din motivul că pe un teren intravilan, proprietate personală a intrat cineva cu un utilaj agricol și a inceput să prelucreze fără drept. După câteva zile am primit o amendă de 500 lei, pentru că am apelat nedrept pe numărul de urgență 112. Este legal amenda?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Dreptul la apel
Multumesc. Sambata si duminica intra in cele 5 zile?
Discuție Dreptul la apel
Buna seara. Am primit o sentinta civila pronuntata pe data de 27.01.2020, ora 12,00, cu drept de apel in termen de 3 zile de la pronuntare. Sentinta a fost comunicata prin posta si mi sa inmanat pe data de 30.01.2020,(vineri) ora 15,12.
Ce posibilitati am in aceasta cauza, cand la momentul inmanarii deja a fost iesita din termen? Multumesc.
Bună seara. In ce constă protectia legi unui consilier local in cazul agresiuni pentru activitate de consilier.? De unde se poate solicita protecția ? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Ordin de protectie
Multumesc. Persoanele agresoare nu fac parte din familia mea . sunt straini. Ca sa intelegeti mai bine: ca consilier local am facut niste demersuri inpotriva unor fapte ilegale , fapt ce deranjeaza pei cei care fac ilegalitati si asa incearca sa ma convinga sa renunt.
Buna seara. Pot sa solicit ordin de protectie din cauza unor evenimente (amenintari verbale cu moartea si cu incendiere, amenintare fizica - atac si bataie cu topoare , lopeti, cutite) In urma fiecarui eveniment am inaintat cate o plangere penala, posed certificat medico lega, am martori, am inregistrari video si audio. In urma interventiei a politiei si politistii au fost agresati au fost nevoiti sa ceara interventia trupelor speciale. in afara de mine au fost agresati si membrii a familiei. Cazul este cercetat de 6 luni , inca nici un rezultat. Agresorii sunt liberi si tot mai agresivi si dupa agresiunea fizica cu bataie intamplata cu cateva zile in urma. Multumiri anticipat pentru raspunsuri.