Buna seara. Pot sa solicit ordin de protectie din cauza unor evenimente (amenintari verbale cu moartea si cu incendiere, amenintare fizica - atac si bataie cu topoare , lopeti, cutite) In urma fiecarui eveniment am inaintat cate o plangere penala, posed certificat medico lega, am martori, am inregistrari video si audio. In urma interventiei a politiei si politistii au fost agresati au fost nevoiti sa ceara interventia trupelor speciale. in afara de mine au fost agresati si membrii a familiei. Cazul este cercetat de 6 luni , inca nici un rezultat. Agresorii sunt liberi si tot mai agresivi si dupa agresiunea fizica cu bataie intamplata cu cateva zile in urma. Multumiri anticipat pentru raspunsuri.
Aveți calitate de a solicita ordin de protecție numai dacă persoanele agresoare fac parte din familia dumneavoastră, cu care gospodăriți sau dacă aveți relație de concubinaj cu persoana agresoare.
Idem și dacă ați divorțat sau v-ați despărțit de acesta/. aceasta, Dar ați locuit împreună.
Dosarul penal aveți calitatea de persoana vătămată.
Aceasta se bucură de aceleași drepturi precum martorii protejați.
Multumesc. Persoanele agresoare nu fac parte din familia mea . sunt straini. Ca sa intelegeti mai bine: ca consilier local am facut niste demersuri inpotriva unor fapte ilegale , fapt ce deranjeaza pei cei care fac ilegalitati si asa incearca sa ma convinga sa renunt.
Violenta in familie
mirage08
Va rog sa-mi raspundeti...in cazul unei familii sot sotie..in care sotul este politist,detine arma.....sotul presupune ca sotia nu este fidela dupa birfele ... (vezi toată discuția)