avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordin de protectie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordin de protectie

Buna seara. Pot sa solicit ordin de protectie din cauza unor evenimente (amenintari verbale cu moartea si cu incendiere, amenintare fizica - atac si bataie cu topoare , lopeti, cutite) In urma fiecarui eveniment am inaintat cate o plangere penala, posed certificat medico lega, am martori, am inregistrari video si audio. In urma interventiei a politiei si politistii au fost agresati au fost nevoiti sa ceara interventia trupelor speciale. in afara de mine au fost agresati si membrii a familiei. Cazul este cercetat de 6 luni , inca nici un rezultat. Agresorii sunt liberi si tot mai agresivi si dupa agresiunea fizica cu bataie intamplata cu cateva zile in urma. Multumiri anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Matheistvan , utilizator 20:24, 17 Ianuarie 2020
Aveți calitate de a solicita ordin de protecție numai dacă persoanele agresoare fac parte din familia dumneavoastră, cu care gospodăriți sau dacă aveți relație de concubinaj cu persoana agresoare.
Idem și dacă ați divorțat sau v-ați despărțit de acesta/. aceasta, Dar ați locuit împreună.

Dosarul penal aveți calitatea de persoana vătămată.
Aceasta se bucură de aceleași drepturi precum martorii protejați.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Multumesc. Persoanele agresoare nu fac parte din familia mea . sunt straini. Ca sa intelegeti mai bine: ca consilier local am facut niste demersuri inpotriva unor fapte ilegale , fapt ce deranjeaza pei cei care fac ilegalitati si asa incearca sa ma convinga sa renunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am o intrebare la care as aprecia daca as primi un raspuns. ... ZidanGhepard ZidanGhepard Salut, am o intrebare la care as aprecia daca as primii un raspuns. Cum te poti apara in instanta atunci cand ai fost victima unei agresiuni fizice iar cel ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie mirage08 mirage08 Va rog sa-mi raspundeti...in cazul unei familii sot sotie..in care sotul este politist,detine arma.....sotul presupune ca sotia nu este fidela dupa birfele ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)