avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate nadia_odagiu

Activitate nadia_odagiu

Am vazut recent un anunt de angajare la o primarie. Stiti cumva care este salariul in 2011 pentru un referent tr.II ?

Am cerut consiliere la un inspector SSM.Conf.art.14 din norma de apliare a Lg.319/2006, firma noastra a apelat la serviciu extern si nu mai are nevoie de lucrator desemnat.Decizia aceea, intr-adevar, trebuie scoasa din dosar.
Inspectorul a gasit si alte deficiente - verificare prize, iscir centrala, control psihologic pentru conducatorii auto
Exista o decizie, facuta de serviciul extern, doar ca in decizie este numita o persoana angjata, a firmei noastre care sa se ocupe de activitatile SSM in colaborare cu serviciul extern
Si nu stiu daca avem voie sa numim prin decizie, reprezentant sau lucrator desemnat pe Inspectorul care ne face instruirea. Doar reprezentantul se alege din randurile angajatilor
Si inca ceva.De ce inspectorul a zis ca ne trebuie lucrator desemnat, din moment ce noi avem serviciu extern, doar a vazut contractul.
Salut.Firma la care lucrez are contract cu un serviciu extern SSM, care ne-a intocmit dosarul SSM, evaluarile de risc si ne face si instruirea periodica. La un control ITM ni s-a scris in PV ca nu exista un “lucrator desemnat” care sa indeplineasca cerintele minime in domeniul SSM – adica acel curs de 40 ore.Intrebare: de ce avem nevoie de lucrator desemnat daca avem contract cu serviciu extern, care are personal abilitat, calificat, etc?!!!!
Si ce anume sa raspundem ITM la pct acela?Exista vreun articol in lege care sa explice de ce nu ne mai trebuie personal cu curs?
Multumesc!
E posibil sa oficiem casatoria in Italia? Mentionez ca cetateanul moldovean sta ILEGAL
Răspuns la discuția accident de munca mortal
MULTUMESC TUTUROR PENTRU RASPUNSURI
Mai grav este ca a fost luat de catre seful ierarhic superior la alte "munci" decat cele pentru care a fost instruit, acolo si survenind decesul, dar in timpul programului de munca.
Răspuns la discuția accident de munca mortal
daca, totusi, va fi declarat accident de munca, se vor acorda indemnizatii de crestere a copiilor (2 copii minori)?
sau depinde a cui va fi stabilita culpa - angajat sau angajator?...
nu exista cod caen....e institutie...
ITM a fost in control cu 1 sapt inainte de producerea accidentului si nu a gasit mari deficiente..
nu se cunoaste a cui a fost culpa, expertiza judecatoeasca va veni abia peste 2 luni.Ce poate face familia?Care este suma pe care ar trebui sa o pretinda angajatorului deocamdata?cate salarii medii pe economie si pe ce baza?Ce masuri va intreprinde ITM?ce sa va intampla cu responsabiliul SSM?
Ce inseamna "spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate"?...Daca eu am 10 milioane salariu, cat pot cere de la angajator pentru munca de 1 decembrie?
aveti cumva un model a deciziei de reziliere unilaterala a contractului de prestari servicii?Multumesc