avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate silv

Activitate silv

Răspuns la discuția calcul impozit subinchiriere
In prima situatie. eu subinchiriez.inregistrez cheltuiala cu chiria si facturez apoi jumatate din chirie catre sublocatar. Mentionez faptul ca nu am ca domeniu secundar de activitate inchirierea sau subinchirerea pentru ca in aceasta situatie ma voi afla doar 3luni, cineva de la ONRC mi-a spus ca dupa 5luni consecutive sunt obligata sa declar acest lucru dar nu mi-a zis si cadrul legal este adevarat?
va multumesc
Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la valoarea egala care-i revine spatiului de pe factura de chirie initiala. tva-ul se inregistreaza ca tva colectat iar baza ca venit? Din moment ce eu nu obtin un profit(deoarece diferenta este 0) cheltuiala cu chiria pe spatiul respectiv nu mai este deductibila?
Va multumesc
si cum ar trebui inregistrata factura? credeam ca pe venit si cheltuiala se compenseaza. iar tva-ul?
Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la valoarea egala care-i revine spatiului de pe factura de chirie initiala. tva-ul se inregistreaza ca tva colectat iar baza ca venit. Din moment ce eu nu obtin un venit(deoarece diferenta este 0) cheltuiala cu chiria pe spatiul respectiv nu mai este deductibila?
Va multumesc
Răspuns la discuția Persoanele fizice si SRL
Ma refer la o recompensa a "angajatilor" ca sa zic asa care nu duce la nasterea atator obligatii catre stat, si as mai avea o intrebare, pe langa salariul minim inafara de bonuri de masa sau tichete cadou se mai pot acorda bonusuri care sa nu implice obligatii fiscale?
Inafara de CIM si Conventie Civila, o persoana fizica poate primi legal o suma de bani de la SRL in schimbul prestarii serviciilor sale? cum anume ? si care vor fi obligatiile angajatorului?