avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoanele fizice si SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoanele fizice si SRL

Inafara de CIM si Conventie Civila, o persoana fizica poate primi legal o suma de bani de la SRL in schimbul prestarii serviciilor sale? cum anume ? si care vor fi obligatiile angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:40, 14 Septembrie 2008
Da, printr-un alt contract, spre exemplu un avocat printr-un contract de asistenta juridica, caz in care societatea nu are nicio obligatie fiscala decat de a inregistra corect plata onorariului.
Mai exact, la ce va referiti ?
Ma refer la o recompensa a "angajatilor" ca sa zic asa care nu duce la nasterea atator obligatii catre stat, si as mai avea o intrebare, pe langa salariul minim inafara de bonuri de masa sau tichete cadou se mai pot acorda bonusuri care sa nu implice obligatii fiscale?
Da, bonusuri "in natura".Un telefon de serviciu, un autoturism de serviciu, o delegatie in strainatate(in realitate un scurt concediu) pe banii firmei, sau un sejur la o vila a firmei unde costurile de cazare si masa sunt modice sau e gratuitate totala, reduceri la preturile produselor pe care le vinde firma...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna interna deductibila Max22 Max22 care este diurna legala pt intern deductibila fiscal? Cheltuielile cu masa servita in delegatie este deductibila daca se acorda si diurna? (vezi toată discuția)
Bonusuri angajati batistuta11ro batistuta11ro as dori daca se poate sa aflu mai multe detalii despre bonusurile care se pot acorda angajatilor si colaboratorilor (pfa-uri)? daca se impoziteaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete de masa cadou ? aprov1961 aprov1961 Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de ... (vezi toată discuția)