avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozitare tichete de masa cadou ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozitare tichete de masa cadou ?

Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de plata a acestor tichete iar cand am intrebat pentru ce mi s-a raspuns ca mai nou ele se impoziteaza.Eu stiam ca tichetele cadou date cu ocazii speciale bine stabilite(Martisor,Ziua copilului,Craciun) si intr-o limita valorica anume nu sunt impozabile.
Stie cineva ce prevede exact noul Cod fiscal legat de tichetele cadou ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:50, 29 Decembrie 2011
Nu este impozabila valoarea tichetelor cadou oferite copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cele oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, pana la limita maxima de 150 de lei pentru fiecare persoana. Suma care depaseste aceasta limita, precum si valoarea tichetelor cadou acordate salariatilor cu alte ocazii decat cele mentionate mai sus reprezinta avantaje si se impoziteaza potrivit prevederilor din Codul fiscal.

Vedeti si
[ link extern ]
@aprov1961,

Veniturile respective ,calculate ca totalul valorii nominale a tichetelor cadou acordate(20x10=200lei)se impoziteaza ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite,in cf. cu prevederile din Normele de aplicare a Codului Fiscal.
In consecinta, fiind incluse in veniturile salariale si impozitate ca atare, asupra tichetelor cadou se calculeaza, se retin si se vireaza contributiile sociale aferente salariilor.(
O.U.G. nr. 58/2010 nu stabileste ramanerea in vigoare a prevederilor pct. 11.2 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 193/2006 asa cum procedeaza in ceea ce priveste mentinerea exonerarii de la plata contributiilor sociale in cazul tichetelor de masa.
De aceea ati si semnat pe un stat de plata,pt. valoarea acestor tichete veti plati contributiile individuale obligatorii si impozit/salariu,de asemenea,angajatorul dvs. va suporta plata contributiilor aferente.
dar e normal ca valoarea bonurilor de masa sa ni se traga din salariu cash???adica eu trebuie sa inteleg ca imi cumpar bonurile de masa cash...si mai platesc si impozit de 16% pe ceea ce cumpar??
Dvs vi se retine din salariu numai impozitul aplicabil asupra acesto tichete, nu si valoarea lor.
@ady_deva,

Tichetele au acelasi regim ca si avansul pe care l-ati primi,daca plata salariilor se face in sistem avans si lichidare,adica le primiti pe un stat separat,(brut)fara impozitare,dupa care la lichidare "se descarca"valoarea lor pe statul de plata in vederea impozitarii in brut ,dar aceeasi valoare o veti regasi si pe coloana de avans,ca suma pe care deja ati primit-o .

Alte discuții în legătură

Se impoziteaza tichetele cadou? elamihaela elamihaela Tichetele cadou acordate din venituri proprii de o institutie publica se impoziteaza? Daca da care sunt prevederile legale si cum se calculeaza si ... (vezi toată discuția)
Salariu bogdan2309 bogdan2309 La un salariu brut realizat de 3798 lei cu tichetele de masa incluse in el am ramas cu un salariu net de 2307 lei. Am primit un avans de 600 lei iar rest de ... (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)